Въздействаща програма на "Ерата на Водолея" в Бургас
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Въздействаща програма на "Ерата на Водолея" в Бургас

4 интересни проекта на танцовото, визуално и театрално изкуство ще предложи програмата на фестивала „Ерата на Водолея“ днес.

Бургас е домакин на 11 издание на фестивала на българския физически и визуален театър от 14 - 17 октомври 2021 г.

Център за изкуства „За Родопите“ (България) ще представи в ДКТ- Бургас, от 17.00 часа, визуалния физически спектакъл „КЪЛБО“ част 3. Продължителност 45 мин. Концепция и режисура Петър Тодоров. Разработка Петър Тодоров и Десислава Минчева. Сценография Стафан и Енид Бьорклунд. Костюми Николина Костова-Богданова. Музика по „Болеро“ на Морис Равел и Милен Апостолов. Хореография Петя Стойкова. С участието на Десислава Минчева. Продуцент Петър Тодоров, Фондация „За Родопите“.

От 19.00 часа в ДТ “Адриана Будевска” публиката ще може да се наслади на пърформанса на “Брейн Стор Проджект” (България) “Произведени за щастие”. Продължителност 70 мин. Идея, реализация и изпълнение Ива Свещарова, Вили Прагер. Драматургия Ивана Ивкович. Музика Емилиян Гацов-Елби. Осветление Ралица Тонев. Графичен дизайн и костюми Георги Флоров.

В 20.20 часа отново в ДТ “Адриана Будевска“ ще бъде представен спектакълът на Жана Пенчева “DANCE BABY, DANCE”. Продължителност 45 мин. Хореография Жана Пенчева. Сценография и костюми Ралица Тонева.Музикално оформление Цветан Момчилов.

Участват Александар Георгиев, Дарио Дамас, Жана Пенчева, Зорница Стоянова, Ивайло Димитров, Цвета Дойчева.

Събитията, включени в съботния фестивален афиш ще продължат с проекта СПЕКТАКЛИ НА СВЕЩИ в КЦ „Морско казино“. От 22.00 часа в Зала „Коджакафалията“ ще усетите магията на физическия пърформанс и таланта на Марион Дърова (България) в „WO MAN“ – ВАРИАЦИИ.Продължителност 20 мин. Предвиден е и разговор с артистите.Режисура, хореография и костюми Марион Дърова. Музика Александър Евтимов-Шаманчето. С участието на Марион Дърова и Мартина Апостолова. Продуцент Марион Дърова.

Вход свободен за всички събития.

Фестивалът се организира от фондациите „Театър в куфар“ и „За Родопите“ с подкрепата на Община Бургас и Министерство на културата. Съдействие за участието на някои от трупите има и от страна на Национален фонд „Култура“ и Столична общинаКоментари