Симеон Славчев изведе ключови приоритети и призова Радев да се разграничи от Кирил Петков
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Симеон Славчев изведе ключови приоритети и призова Радев да се разграничи от Кирил Петков

Симеон Славчев, лидер на ПП МИР, в седмичното обзорно политическо предаване

„Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-

Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz заяви позиции по

следните теми:

Кой ще е шампион на изборите?

“Пожелавам си най-накрая българският народ да бъде шампион на предстоящите

избори!” каза Симеон Славчев в отговор на въпроса в седмичния коментар на “Беновска

пита” - “Кой ще е шампионът на изборите?”.

“Ще установите ли мир МИР в политиката?” попита Беновска. Славчев заяви, че

като партия от 2 години се борят за това, а като отделни личности - повече от 10.

“Надявам се да вкараме Морал, Инициативност и Родолюбие в политиката” каза Славчев.

Беновска пожела да бъде излъчен коментарът ѝ за Кирил Петков, Асен Василев и подкрепата им към Президента Радев.

Беновска: Защо едно Агънце и едно Коте бяха зад гърбовете на Кирил Петков и Асен Василев, когато заявиха, че подкрепят президента Радев?!

Кирил Петков и Асен Василев обявиха политически проект „Продължаваме промяната“.

Защо едно Агънце и едно Коте бяха зад гърбовете на Кирил Петков и Асен Василев, когато заявиха, че подкрепят президента Радев?!

Асен Василев: Кандидатът ни за президент е г-н Румен Радев!

И се сетих за песничката „Мърльо Писанче“. Асен Василев ли издигна Румен Радев за президент, или Мърльо Писанче-то зад гърба му го направи?!

Мърльо, мърльо писанче, - Асен Василев

със червено герданче,  - Асенчо

сините му  очички - Василев

светят като звездички. - Румен Радев

И се сетих и за песента „Заблеяло ми агънце“, когато, пък, Кирил Петков, добави:

Кирил Петков: А, за президента Радев само да Ви кажем, защото пак се пита. Това не е президентска партия! Не е!

Заблеяло ми агънце - Кирчо Петков

в Тодорови - РуменРадеви - кошари,

като му агне - Кирчо Петков

заблея, цяло му стадо - Мая Манолова, Христо Иванов - разблея.

Тодор - Румен Радев - на агне Кирчо Петков - продума:

Агънце - Кирчо - байно рогато, защо си жално заблея, - с Асенчо Василев -

та ми стадото - Мая Манолова и Христо Иванов - разблея?

Дъл не ти трева зелена, - Харвард - или ти вода - България - не стига?

 

Кирил Петков ли издигна Румен Радев, или Агънцето зад гърба му?

 

Кирил Петков: Ние много го харесваме Румен Радев, защото за последните 3 месеца, когато той каза: „Имате пълна свобода за действие, правете и действайте, както мислите, че е най-добре за България“ – нито аз, нито Асен не получихме нито един телефонен разговор, за да ни каже: „Не правете това или наемете този“. Не! Той ни даде тази свобода и общите принципи, в които сме управлявали заедно с нашите колеги от служебното правителство - мисля, че са общи и за него.

 

Защо едно Агънце и едно Коте бяха зад гърбовете на Кирил Петков и Асен Василев, когато заявиха, че подкрепят президента Радев?!

Аз съм Беновска. И питам.

Кирил Петков, Асен Василев и “Продължаваме промяната”

“Имаше една интрига, че Вие сте замесен във формирането на новата партия “Продължаваме промяната”, че сте бил канен. Тези двама партньори с агънцето и котенцето - защо не им приехте предложението?” попита Беновска. Славчев отговори, че никога не е имало предложение, а и нито той, нито членовете на МИР не познават персонално служебните министри. “Тъй като двамата бивши министри вече говорят постоянно за морал и почтеност, а когато говорим за морал и почтеност - най-важното е да се дава личният пример. За огромно съжаление, при тях не го виждаме. Те нарушиха закона. Нарушиха Конституцията. Неглижираха всички тези нарушения и това се възприема като морално и почтено. Ние от ПП МИР няма как да приемем това, така че с тях допирни точки нямаме” подчерта лидерът на МИР. Беновска отбеляза, че социологическите проучвания показват, че Петков и Василев са приети от обществото и може би в политиката се промъква не толкова официален стил. “Това ли е новото лице на промяната?” попита водещата. Славчев отговори, че този стил се промъква 30 години и основно се гледа опаковката, но ако се погледне действието и бездействието на Петков и Василев може да се заключи, че са го “ударили на един ПР, отколкото на реални действия”. “Всичко това, което се случва - цената на тока, икономическата и социалната обстановка се дължи на техните действия или бездействия до някаква степен. Факт е, че нищо запомнящо се не направиха” каза Славчев.

Приоритетите на ПП МИР

“Какво съществено Вие лично лидерът на МИР смятате, че трябва да бъде казано и как точно на избирателите, за да влезете в 47 НС? Не само да бъде казано като обещания, които всички политици дават непрекъснато и не изпълняват, а да бъде осъществено?” попита Беновска. Лидерът на МИР заяви, че винаги говорят реални неща на базата на собствената си експертиза. “МИР предлага нещо, което останалите ПП не предлагат - обединение около няколко национални приоритета” почерта Славчев и продължи с това, че никой не подчертава кои са 5-те национални приоритета, а единствено се наблюдава борба за постове. Славчев отбеляза един от приоритетите, за които МИР се бори - работеща и ефективна икономика. Беновска попита как забавилият се план за възстановяване ще съдейства за работеща икономика като приоритетите и ресорите, които са избрани от служебните кабинети не са най-всеобхватните. Лидерът на МИР смята, че подходът е сбъркан, планът не е бил обсъден с бизнеса, браншовите и работодателските организации, а това е започнало още по време на кабинета Борисов и грешният подход е продължил и в двете служебни правителства. Славчев заяви, че МИР предлагат социално пазарното стопанство като основа на българската икономика, което е доказан модел на Германия при излизането ѝ от сериозна криза. “Ще се създаде истинска средна класа в България, такава, каквато няма” подчерта Славчев. Друг приоритет на МИР е излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината. Лидерът на МИР заяви, че имат законодателни инициативи за тази цел. ПП МИР предлага оползотворяване на всички природни дадености и ресурси на страната -  в сферата на туризма. “70 % от БВП на България може да се запълни от туризъм” каза Славчев. На следващо място МИР предлагат да се използват даденостите на селското стопанство. Четвъртият приоритет е обединение около съдебната и административната реформа - незабавно да се въведе електронно правителство. МИР предлагат и балансирана външна политика на страната.

Подаръци

Беновска подари на Симеон Славчев Конституцията на Р. България, заедно с едно българско знаменце с пожелание за успех на изборите и в името на патриотизма.

№ 26 в бюлетината

“Ще призова българските граждани да обединим усилия и с нашия Морал, Инициативност и Родолюбие да подкрепим ПП МИР и новото поколение в българската политика с № 26!” каза Симеон Славчев.Коментари