Лидерът на ПП МИР: Национален консесус за пет приоритета!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Лидерът на ПП МИР: Национален консесус за пет приоритета!

Председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев предложи всички национално-отговорни партии и политици да седнат на една маса и да се обединят около пет национални приоритета. Това той направи в изминалото издание на предаването „Панорама“ по БНТ. „Крайно време е обществения интерес да застане над личния и партийния и да върнем държавността и нормалността в България. Именно за това партия МИР предлага национален консенсус и обединение около пет приоритета, които ще изведат България от икономическата, здравната, политическата и моралната криза и ще направят българския народ проспериращ и щастлив“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев в „Панорама“.

Петте приоритета около партия МИР предлага обединение и национален консенсус са на първо място работеща и ефективна икономика, на второ място излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината. Третият приоритет е оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство и логистиката. На четвърто място – реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство. Балансирана външна политика е петия национален приоритет, който партия МИР предлага. „Точка първа в дневния ред на политиците трябва да бъде как българската икономика да стане работеща и ефективна, защото без икономика не може да се прави нито социална политика, нито може да има качествено и достъпно за всички български граждани здравеопазване и образование. Именно за това партия МИР предлага социално-пазарното стопанство да стане икономическа основа на българското общество с регулираща макроикономическа роля на държавата. Това е един доказан немски модел, който изкара Германия от икономическата криза след краха й след Втората световна война и я направи една от най-силните социални и индустриални държави в света. Целите на социално-пазарно стопанство са пълната заетост на капитала и труда, т.е. всички да печелят и работници и работодатели, както и устойчивото икономическо развитие, стабилните пари, свободното икономическо състояние. Този модел ще изгради в България истинска средна класа и ще я превърне в силна социална и индустриална държава“, заяви още Симеон Славчев. Той подчерта, че един от основните приоритети на партия МИР по време на предизборната кампания е да покаже какъв е образа на Бъдещето и как България трябва да се развива в следващите десет, двадесет, тридесет години. „Ако с едно изречение трябва да опиша нашия образ на бъдещето това е семейство между мъж и жена с минимум три деца. Това означава, че българската икономика е станала работеща и ефективна, че имаме гарантирано достъпно и качествено здравеопазване и образование за всички български граждани, както и че сме решили демографската криза и сме върнали българите зад граница в родината. Всъщност образа на бъдещето е това, което трябва да прави държавното управление и партия МИР има експертния потенциал, волята и желанието да го реализира“, заяви още лидерът на партия МИР.

Той посочи, че България може да защитава националния си интерес само, ако стои на равни разстояния от всички големи сили и описа балансираната външна политика на България като равностранен триъгълник, в чиито ъгли стоят Брюксел, Вашингтон и Москва, а България стои по средата и не скъсява или отдалечава от нито една от страните.Коментари