Този среднощен капан ли уби хората на "Струма" /видео/
  • 0
  • 1
  • 12
  • 4
  • 4
  • 1
  • 0
  • 2

Този среднощен капан ли уби хората на "Струма" /видео/

Слаба маркировка за наличието на уширение с мантинела отдясно, заради чешма и частен път до две кариери в района на село Боснек, Пернишко, може да са причината за фаталната катастрофа, отнела живота на 46 души, сред които 12 деца на АМ "Струма" тази нощ. 

Софтуерният специалист Димитър Димитров показа нагледно във фейсбук какво може да се е случило в 02,00 часа, когато автобусът на македонската фирма "Беса Транс" се удря първо в дясната, а после в лявата мантинела, и пламва като факла на връщане от екскурзия в Истанбул. 

Само преди ден мъжът е минал по същия участък и с помощта на видеорегистратора си е заснел проблемния най- вече през нощта участък от лот 1 на аутобана. 

"Ето как изглеждаше ден преди трагедията участъкът от магистрала "Струма". Поставете се на мястото на водач на автобус: шофирате по двулентов скоростен път с една аварийна лента. В един момент лентите за движение стават три без никаква вертикална маркировка, указваща, че "третата лента" има някакво друго предназначение.

Като професионалист и съвестен водач, отговорен за 50 съдби, Вие "заставате" там, където е мястото на Вашето превозно средство - в най-дясната лента. След завоя осъзнавате, че маркировката Ви е подвела, но вече е късно. Правите всичко, което е по силите Ви, но Вашата съдба и тази на още 50 невинни души вече е предопределена. Корупцията убива", пише той. 

Справка на Lupa.bg в сателитните снимки на търсачката "Гугъл" показва, че уширението е изградено заради чешма в района, но точно там е вдигнат и черен път за камиони, които да стигат и излизат към и от 2 кариери на 2 частни фирми - Ейч Би Минералс и Атмикс ООД, за което алармира по-рано днес и служител от пътното управление на Перник Васил Пиргов. 

Табела за наличието на чешма има преди уширението на магистралата. Но пътен знак Е18 не представлява предупредителен или забранителен знак, а е само информативен според правилника по прилагането на Закона за движение по пътищата.

 


Коментари

!!!

24 Nov, 2021 21:50

Причината е в малоумния "шофьор"!!!

Отговори

Николай

24 Nov, 2021 1:42

Първо това е наистина голяма трагедия!Най искрени съболезнования към близките на загиналите ,но като международен шофьор мога да кажа ,че при непознаване на маршрута човек трябва да е по внимателен !

Отговори

Мирослав

24 Nov, 2021 0:05

Мисля че допълнителната лента отвеждаща към отбивката и чешмата е подвела колегата .

Отговори

Ганю

23 Nov, 2021 16:56

Има резон но правилно сте отбелязали в предишен материал че е карал бързо....

Отговори

НАКА

23 Nov, 2021 15:44

кат нищо

Отговори