Първа копка на уникален медицински проект! Ще бъде изграден от "Планекс Бургас" /видео/
  • 6
  • 0
  • 0
  • 1
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Първа копка на уникален медицински проект! Ще бъде изграден от "Планекс Бургас" /видео/

Направена бе първа копка за изграждане на нов корпус на УМБАЛ "Дева Мария"- Бургас. Това стана в квартал Ветрен, до основния корпус на лечебното заведение.На събитието присъства целия местен политически и обществен елит, начело с кмета Димитър Николов, бивши и новоизбрани депутати, общински съветници, представители на бизнеса и много граждани. Областният управител проф. Нейкова не скри задоволство, че откакто е на поста, в Бургаско са започнали да се реализират открояващи се проекти.
Амбициозната инвестиция ще бъде на 12 етажа и с 2 подземни, като четири от наземните ще бъдат използвани за учебен корпус към медицинския факултет на университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Ще има и пансион- хотел за студенти встрани. По този начин ще може да се провеждат занятия и учебен процес в затворен цикъл и със студенти от други населени места. Предвидени са 10 нови отделения и значително разширяване на отделението по медицинска онкология, което ще конкурира пряко предлаганите здравни услуги в Турция и ще даде на бургазлии това, което до този момент не са намирали на територията на България.По този начин болницата ще се превърна в център на лечението на онкологични заболявания в целия регион на Балканите. Предвидено е и откриване на първото извън София отделение по трансплантология, което ще бъде историческа крачка за бургаското здравеопазване. По проекта се работи повече от три години и са взети под внимание и най-малките детайли- включително е направено обследване на сянката от високия билдинг и къде ще пада тя.
Строителството на уникалния обект ще бъде извършено от "Планекс Бургас". Това е компания, която не прави компромиси с качеството, като има и редица награди в своя бранш. Инж  Людмил Митов е истинско светило в занаята. Проектът е финансиран изцяло с частни средства и е една от най-солидните инвестиции в региона в последните години. Очаква се неговата реализация да доведе до разкриването на стотици нови работни места, както пряко, така и логистично, като заетост. Ще бъдат стимулирани и много местни фирми, като доставчици и партньори. По този начин проектът ще има и силен икономически ефект в бъдеще.
Вижте интервюта с управителя и собственик на УМБАЛ "Дева Мария" Семир Абумелих , управителя на "Планекс Бургас" - инж. Людмил Митов, както и с областния управител Мария Нейкова.

 

 

 

ЗАБ: Церемонията започна с минута мълчание заради Деня за национален траур

Коментари

Ути

24 Nov, 2021 22:09

Значи ли това че ще идват бая хора отвсякъде да се лекуват

Отговори

Юли

24 Nov, 2021 13:17

НЗОК докога ще е една единствена???

Отговори

Eli

24 Nov, 2021 12:54

baq smelo

Отговори