Нови ужасяващи подробности за смъртта на пътниците от изгорелия автобус
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Нови ужасяващи подробности за смъртта на пътниците от изгорелия автобус

Заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов и говорителят на главния прокурор Сийка Милева направиха извънредни разкрития във връзка с тежкия пътен инцидент на автомагистрала "Струма"."Няма нито един очевидец на случилото се. Свидетелите-очевидци са нито един", с това важно уточнение започна Сарафов.

Разпитани са двама от пътуващите в автобуса. И двамата били будни по време на трагичните събития. Дават обективна информация, разпитани са отделно един от друг и показанията им се припокриват", поясни още Сарафов и уточни, че в момента се разпитват и други двама от ранения, които са в "Пирогов".

Той поясни, че аутопсиите на всички загинали вече са готови.

"Всички са загинали основно от задушаване в следствие на избухналия пожар, а не от травми от катастрофата или избухнал взрив. Те са били живи в момента на пожара, вдишали са дима", поясни Сарафов.

Заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба обясни, че са назначени всички необходими ескпертизи, които да уточнят защо се е стигнало до трагичния инцидент.

"Тиражират се версии, че са пренасяли туби с горива и заради това е станала експлозията - тази версия е изследвана, но категорично е отхвърлена от нас. На място са намерени само три туби, но те са били тубите, които са използвали от превозвача.

Версията за терористичен акт не я посочих в първите часове на инцидента, за да не започнат спекулации. Изследвахме и тази версия, търсихме взривни вещества - категорично отхвърляме тази версия", заяви заместник-главният прокурор и директор на НСлС.

"Водеща версия и основна сякаш се очертава тази за човешка грешка", допълни Сарафов.

"Версията за лоша пътна обстановка, организация на движение и т. н. По първоначални данни мантинелата там не само, че не е полезна, а е била опасна. Даже тя е способствала за настъпване на инцидента. Организацията на движението в района също е била лоша", уточни още Сарафов.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева каза, че главният прокурор Иван Гешев е разпоредил проверка на ключовите пътища у нас. Тя бе категорична, че ако в хода на проверката се установят нарушения, то ще бъде потърсена отговорност на отговорните лица.Коментари