Безподобен винен рай се сътворява зад този транспарант /снимки/
  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Безподобен винен рай се сътворява зад този транспарант /снимки/

Когато нещо се прави с много любов, при това с шовинистична насоченост- резултатът винаги е отличен. Нагледният пример е комплексът между Източния балкан и морето- Royal Grapes Park, който живот и здраве ще се превърне в емблема на винения туризъм и притегателно място за наши и чужди туристи. При това, без каквото и да е външно финансиране. "Двигателят" е фамилията на популярния общественик и благодетел Мартин Пенчев. Концепцията край несебърското село Тънково се следва стъпаловидно. През това лято бива направен отличен добив на десертно грозде от масивите на място, от 4 вида висок клас сортове. В съседство се простира пък ботаническа градина с цели 80 сорта лозя от цял свят, плюс шафран. "Ако Ви кажа, че е лесно, ще Ви излъжа. Всичко е свързано с много труд. Виждате какъв транспарант има на входа. Че иде реч за автентичен български проект, на фамилна основа. Ще повярвате ли, че се оправяме без банки и външно финансиране?! Не можете да си представите за какви подводни камъни иде реч. По- бавно се случват нещата, но с общи усилия, ще се получат", пояснява Пенчев. Фотогалерията под дописката разкрива както видимите, така и невидимите разходи по мащабната инвестиция. Сред т. нар. невидими е например харчът за собствен водоизточник.

Проектът е от "А до Я" и включва в себе си всичко онова, което го няма в пълнота у нас все още, но е широко познато в конкретни чуждестранни точки, за този раздел от туризма.

Комплексът ще включва производителница на собствени марки вино плюс изба за отлежаване на продукцията, в комбинация с модерна зала за дегустации, беседи и киносалон за прожекции на комплексния цикъл на винопроизводството. Заобикалящата среда ще включва още амфитеатър и компактно вилно селище от 30 бр. къщи. И всичко това в един комплекс: Royal Grapes Park.

Фамилията на Пенчев отделно, е заслужило доверието да бъде основен представител на водещи наши и чужди марки за вино и шампанско. Сред тях например са доказан бранд като винарска изба "Ямантиеви", австрийските такива Шлумбергер и Хохригл. Достатъчно е човек да иде във фирмения магазин на "Хан Крум" 2 в Несебър и да се убеди в многообразието на алкохолните шедьоври. В комбинация с аксесоари и артикули към тях- до един всички са идеални и за специални подаръци. Търговският обект е по посока Стария град, от лявата страна. "С каквото се захванем, го докарваме до успешен завършек. Такава е моята фамилия. Винаги има начин, въпреки изпитанията. В магазина с качеството, компромис не се прави", заключва Пенчев.

 

 

ЮниконбгКоментари

Гера

29 Nov, 2021 21:42

Шафрана не бе ли при арабите..

Отговори

Поли

29 Nov, 2021 17:28

Успехи и куражлийство

Отговори