Иван Ченчев се открои като конструктивен обединител
  • 3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0

Иван Ченчев се открои като конструктивен обединител

Вихрено начало на новия си мандат като народен представител в НС за Иван Ченчев. Човек в чиято глава винаги има стратегии и концепции с обществена значимост. Доказан работохолик, а когато започне нещо, го довежда до успешен край. Освен на тяснопартийна в БСП, се радва и на извънпартина подкрепа. Няма нищо случайно в солидната лична подкрепа която събира при избори в Софийска област. Обича да бъде "на терен" при срещата си с хора и институции. Днес конкретно бе домакин на Академичното ръководство на Националната спортна академия по актуални теми. То представи пред оглавяваната от Ченчев Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта образователната си програма, научните достижения и обхвата си на дейност. За Иван Ченчев домакинството имаше емоционален привкус защото той притежава с бакалавърска и магистърска степен от НСА. Маската му бе с цвят, който е идентичен с този на логото на ВУЗ-а.
"Поканихме ги, не само защото работата на Академията е пряко свързана с дейността на Комисията и е важно да работим заедно, за да взимаме добри и работещи решения.
Но и защото НСА има изключително сериозен потенциал и принос към българския спорт - принос, който трябва да познаваме, за да го развиваме", заяви председателят на Комисията Иван Ченчев.
“Като председател на тази комисия в Народното събрание съм убеден, че присъствието на Спортната академия е важно, защото сме изправени пред предизвикателството да взимаме такива законодателни решения, които да възстановят скъсаната връзка между науката и спорта. НСА има много подготвени кадри – вярвам, че преподавателите й имат какво да дадат не само на своите студенти, но и на българския спорт”, подчерта Иван Ченчев.
Образователната програма, научните достижения, обхвата и функциите на НСА представиха проф. Николай Изов - ректор на Национална спортна академия "Васил Левски", заместник-председател на българския олимпийски комитет и заместник-председател на БЧК, проф. д-р Иван Мазнев - заместник-ректор на НСА по учебната работа и проф. Татяна Янчева - заместник-ректор на НСА по научната и международна дейност.


Коментари

Тани

22 Jan, 2022 17:42

Активен е изглежда този младеж.Дано има повече като него че сме тръгнали на обезличаване.

Отговори

Гера

15 Jan, 2022 10:10

Радва ме това пишлеме.

Отговори