Фехтовачите от клуб „Корсар" направиха силно представяне на Държавното първенство
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Фехтовачите от клуб „Корсар" направиха силно представяне на Държавното първенство

Фехтовален клуб „Корсар“ се представи на обичайното си силно ниво по време на Държавното първенство по фехтовка, което се проведе в Приморско. Възпитаниците на клуба спечелиха златен, сребърен и седем бронзови медала.

В рамките на 6 дни - от 13-ти до 18 април, се проведоха индивидуалните и отборните надпревари в пет възрастови групи на две оръжия. Това постижение надхвърли обичайните представи за провеждане на турнир от Държавното първенство и превърна съревнованието във фестивал на фехтовката в южния град.

За „Корсар“ в индивидуална надпревара с титла при най-малките се отличи Екатерина Чаушева, на крачка от медалите останаха Доменика Микова и Мария Манчева. В същата възрастова група Антонио Маноилов спечели бронзовото отличие, а Ивален Попов зае 10-то място от 30 състезатели. За първи път новите надежди на куба Диана Ангелова, Невена Съботинова, Крум Йорданов и Пламен Христов се докоснаха до очарованието и емоцията на турнир от държавния календар и се представиха повече от достойно.

При 13-годишните момчета с бронзов медал се окичи Веселин Вълев. В надпреварата до 15 години бронзово отличие завоюва и Иван Колев, като неговият съотборник Никола Миланов загуби битката за влизане в призовата четворка. При момичетата на тази възраст добри впечатление направи Мария Джалъзова, заемайки 6-то място. В турнира за младежи и девойки националните състезатели от клуба Георги Златаров, Ивайло Александров и Кристина Миланова завоюваха съответно трето и шесто място.

В отборното състезание отборът на „Корсар“ до 13 години в състав Веселин Вълев, Борис Чапкънов, Антонио Маноилов и Ивален Попов спечелиха бронзовите медали. В надпреварата до 15 год. младите корсари Иван Колев, Никола Миланов, Димитър Тончев и Веселин Вълев с отлична игра стигнаха до двубоя за титлата, но там загубиха от силния отбор на „Свечников“-София с 40-45 и се окичиха със сребърните отличия.

изненади в отборните надпревари сътвориха момчета до 17 години. Въпреки че най-добре класиралият се състезател беше Йордан Чолаков – 11 място, той, Иван Колев, Никола Миланов и Димитър Тончев успяха да влязат във финалната четворка и да заемат трето място. Другата изненада поднесе отборът на девойките Кристина Миланова, Даниела Петкова и Аня Кирова, водени от своя лидер Кристина Миланова, също спечелиха бронзовите отличия.

Коментари