Фамилията Янакиеви се завърна триумфално в гребането! Чрез Мишо от Созопол!
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0

Фамилията Янакиеви се завърна триумфално в гребането! Чрез Мишо от Созопол!

Созополският клуб по гребане показа класа на държавното отборно първенство на Панчеровското езеро в Столична община. И то при жестока конкуренция с останалите клубове, повечето от които са от областни градове и не е трудно да се предположи, че имат солидни ресурси. Индивидуалните качества, отборният дух и любовта към родното населено място обаче се оказват ключови. Специалистите остават озадачени в добрия смисъл от Михаил Янакиев, който печели два златни медала за деца до 13 г.- индивидуално на скиф, както и на двойка скул със съотборника си Христо Славов. Демонстрира се перфектна форма. Нещо повече. Започнали са въпроси дали Мишо има нещо общо със славната бургаска фамилия Янакиеви. Иво- бронзов медалист от Олимпиадата в Атина 2004, Мартин- многократен републикански, европейски и световен медалист. В световния топ 10 e с батко си Иво- на двойка скул. А родителите им Димитър и Наташа са успешни гребци и треньори в продължение на десетилетия. Да, съфамилници са всички те със созополското дарование, но толкова. Дано щастливото съвпадение му носи късмет и слава в бъдеще.

Всъщност Михаил няма роднинство с бургаската фамилия и е преди всичко син на своите горди родители. А глава на семейството е градоначалникът Тихомир Янакиев!

Този път той съумява да "открадне" лично време за най- близките си хора, придружава отбора на гребната база край София, и е бил един от най- върлите фенове отстрани. "Дано, дано" е песен за оптимизма, непобедимият дух и успеваемостта на Богдана Карадочева. И чрез същата песен пожелаваме ДАНО, след години затишие Бургаска област отново стане непобедима сила у нас и в чужбина в академичното гребане. А и фамилията "Янакиеви", задължава...

 

 

ЮниконбгКоментари

Гери

15 May, 2022 10:30

Жалко че Мутата се оттегли и цялото му семейство.Бяха бойци но....

Отговори