Запомнящо - поучителен ден за поморийските малчугани /снимки/
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Запомнящо - поучителен ден за поморийските малчугани /снимки/

Детските градини в община Поморие отбелязаха Националния ден на безопасността на движението по пътищата. Тази година инициатива протича под мотото ‘“На пътя животът е с предимство“.

Близо 80 малчугани от детска градина „Теменуга“ в Ахелой се включиха в полицейското превантивно мероприятие. Акцията беше проведена от инспектора по пътен контрол към Районно управление – Поморие Георги Димитров и инспектора от Детска педагогическа стая Анелия Гочева. Те обясниха случаите, в които малчуганите могат да сигнализират на тел. 112, както и отговорността, която се носи в случай, че сигналът е фалшив или се касае за шега със служителите на единния европейски телефон. Част от децата изпробваха полицейската униформа и споделиха мечтата си, като пораснат „да станат полицаи и да хващат престъпници“. Под формата на игри и непринуден диалог с подрастващите бяха проверени получените до момента познания в сферата на пътната безопасност. Всички деца от ДГ „Теменуга“, демонстрирали получените полезни познания, бяха възнаградени с най-сладкото лятно изкушение – сладолед и се включиха с желание в традиционната паметна снимка.

Кампанията в детска градина “Детелина” в Поморие бе на тема: “Пресичам безопасно с велосипед”. Темата бе избрана неслучайно –  като участници в движението децата трябва да познават необходимите правила. На всички бе разяснено как да пресичат, как да управляват безопасно: велосипеди, ролери, скейтборд и тротинетки. Изрично бе обърнато внимание на облеклото им – дрехите да са светли, а обувките – удобни и безопасни. Главен инспектор Георги Димитров проведе открита ситуация на пътното платно до ДГ „Детелина“, малките палавници усвоиха важни умения за поведение при пресичане.

С подобни занимания бяха ангажирани и възпитаниците на ДГ „Веселушко“ в Поморие. Най-вълнуващо за тях бе да се качат на големия полицейски мотор. Част от децата, взели участие в своеобразното обучение в общинските детски градини, са и бъдещи ученици и подобни кампании са изключително полезни за тях.

Пазете децата на пътя!


Коментари