"Черноморец- централен" остава без стопанин?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

"Черноморец- централен" остава без стопанин?

Към този момент централният плаж на Черноморец е без стопанин. От една страна е добре, че достъпът ще е свободен по цялата ивица, но от друга санитарно -охранителната дейност ще е като за без стопанин. Топката е в полето на Областна управа да намери решение за "резервна гума", но всичко зависи от желание, експертност и потенциал. Самото състояние на плаж Централен не е на обичайното перфектно ниво поради процеси през последните години, за които сме писали неколкократно. Заекът е заровен в начина на изпълнение на проекта за нов порт в близкото минало, на хвърлей място от плажната ивица. В безвремието, конкретни търговски обекти се възползват явно за да натрупат обороти, по съмнителен начин. Или поне такова е обяснението на проверяващи инспектори, Какво посочват:

Ползване без правно основание на плаж "Черноморец-централен", укриване на обороти и съхранение на алкохолни напитки без български акцизни бандероли. Това установиха при съвместна проверка на Министерството на туризма, Отдел "Икономическа полиция" и Главна дирекция "Фискален контрол" на Национална агенция за приходите.

Плажната ивица се ползва без правно основание, са установили експерти на Министерството на туризма. Те са издали два акта за разполагане на плажни принадлежности срещу заплащане без разрешение.

Проверките констатираха, че на плаж "Черноморец-централен" две заведения извършват незаконна търговска дейност. В обектите е установено съхранение на акцизни стоки - алкохолни напитки, без български акцизни бандероли.

Както всяка година Министерството на туризма извършва проверки по морските плажове. Комисии от Министерството на туризма следи за спазване на задълженията на стопаните им, които са уредени в приложимата законова уредба и договорите за концесия и наем.

Проверките на плажните ивици ще бъдат редовни и извънредни, както и по постъпили сигнали и ще са ежедневни през целия сезон и по цялото Черноморие.

Регулярно проверките ще обхващат всички морски плажове, а тези, на които са установявани чести нарушения, ще бъдат под специален мониторинг от страна на министерството. Специално внимание ще бъде обърнато и на цените на плажните принадлежности, които също подлежат на контрол.

Коментари

Стоян Везенков

1 Jul, 2022 15:03

В Черноморец има пълна липса на местна власт. То власт има, но не върши нищо. Карат я от заплата до заплата, но няма контрол, няма визия за развитие на градчето. Нямаме кмет, който да гори в работата си. Това е, мръсотия, наркотици, безвластие, престъпност. БЕЗХАБЕРИЕ!

Отговори

1 Jul, 2022 16:00

Вие в час ли сте? Какво общо има местната власт с плажа, който се стопанисва от МТ? Явно живеете някъде другаде, защото последните 3 години Черноморец и Созопол са преобразени и изчистени от дълбоките корупционни схеми на предишната власт!