Иван Ченчев: Разполагаме с работеща програма и сме готови с поемането на отговорност
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Иван Ченчев: Разполагаме с работеща програма и сме готови с поемането на отговорност

Говори открояващата се политическа фигура, представляваща София - област Иван Ченчев

Ние ще направим анализ на Националния съвет. Нека не звучи пред зрителите, че ние постоянно правим анализи. Струва ми се, че на тези избори имаше нов полъх, усещане за новото, но да не стане така, че българските граждани да са се подвели. Това заяви Иван Ченчев от БСП в сутрешния блок на БНТ.

„На всички последни четири избори непрекъснато се създават нови партии и проекти. Не ми се иска с проекти да се управлява България. Със сигурност те взимат гласоподаватели от всички, включително нас”, смята той.

Ченчев подчерта, че БСП се е справила в последното управление с едва четирима министри: „Никога не е имало такава грижа в земеделието, нито похвала от страна на Европа по отношение на икономиката. Не е имало 22 млрд. лв. социален бюджет.”

„БСП мисли за хората и може да седне да говори с всички без ГЕРБ и ДПС. Има различни варианти, ще видим какво ще се предложи и какви ще са преговорите. Ние ще седнем с нашата програма, наблягаща отново на социалните въпроси”, каза още той.

Като „криене зад сламени хора” Ченчев вижда идеята за експертно правителство, защото според него така не може да се носи политическа отговорност: „Георги, Петър, Атанас – отзад ще са определени сили. Според мен другите партии искат да се крият зад подобно нещо, но не бива, трябва да се носи отговорност.”

Според него ГЕРБ никога не гледат към хората, те са е един порочен модел и за 12 години не се промениха, а само сменяха кожите си, заяви той.

„Ние отговорно казваме, че трябва да има кабинет, който да преведе България не само през зимата, но да имаме предвидимост напред не за един управленски мандат. Ние в Националния съвет на нашата партия говорим за национални цели пред страната. Затова имаме програма, която искаме да бъде покрита, защото е насочена към хората, а не към имагинерни политики”, допълни Ченчев.

Той смята, че за БСП най-добре е да бъде последователна, да си отстоява мерките и позициите: „На нас това ни е в идеологията – да мислим за хората. Предстои да решим дали да сме в опозиция или в управление.”

За поредните поискани оставки той допълни: „Спомням си много поискани оставки вътре в партията ни. Това в БСП в последните години е нормално, но го правят хора, които тайно работят срещу партията ни, нищо, че са вътре в нея.”

Коментари

Цецо

10 Oct, 2022 12:26

Един от читавите хора

Отговори