Съдия Нели Куцкова за Гешев: Няма да си подаде сам оставката, а да си лъскаш имиджа с майчини сълзи е чудовищен грях
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Съдия Нели Куцкова за Гешев: Няма да си подаде сам оставката, а да си лъскаш имиджа с майчини сълзи е чудовищен грях

За едни хора има разследвания, за други – не. За кюлчетата на г-н Борисов, за кражбите на АМ „Хемус даде пример тя и обясни, че това е мъчително за самия човек и действа деморализиращо за обществото.

"Когато е писана Конституцията никой не е предполагал, че може да се води дисциплинарно или наказателно постановление само за главния прокурор. Законите не се пишат за отделния човек", обясни Куцкова

Известната съдийка разказа, че като гледа държанието на  главния прокурор, вижда, че той е доста активен и няма сам да си подаде оставката. Според нея никой главен прокурор не е проявявал такава активност.

"Не мога да тълкувам какви са му целите. Хубаво е когато действащи юристи ходят при децата и обясняват работата в съдебната система. Това се прави от години, от Съюза на съдиите го правим от години, бяхме ушили детски тогички”, каза бившият шеф на Съюза на съдиите в България.

Относно поведението на Гешев тя бе категорична, че се опитва да си прави пиар на фона на мъката на пострадалите.

"Цинично е и голям грях е пред камерите да се срещат с родителите на загинало дете. Подобни срещи пред камерите с роднини на жертви правеше и Цветан Цветанов. Голям грях е и ще си го понесат един ден – не може да си лъскаш имиджа с майчини сълзи”, категорична е  Куцкова.

Относно поисканите дълбоки реформи в правосъдието през тази седмица и от Венецианската комисия, съдията изтъкна като положителен знак, че настоящият министър на правосъдието е запазил екипа на ведомството.

"Той продължи работата – на фона на всички тези раздори това прави изключително добро впечатление”, каза тя и уточни, че не го познава лично.

"В Страсбург ни осъдиха по делото Колеви срещу България близките на бившия прокурор Николай Колев, който беше убит през 2002 г. – години вече не изпълняваме това решение. Хубаво е, че има и натиск отвън", допълни Нели Куцкова

Коментари