Кметският наместник на Сарафово:  Новодомци превръщат квартала в сметище
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Кметският наместник на Сарафово: Новодомци превръщат квартала в сметище

След вчерашната ни публикация в която наш репортер засне огромни камари боклук в няколко точки на квартал Сарафово, получихме и официално становище от кметския наместник Борислав Томов.
 
"За съжаление, Община Бургас и фирма “Нелсен Чистота” правят всичко по силите и възможностите си. Има обаче граждани, които арогантно не зачитат правилата и изхвърлят отпадъците си безогледно", коментира Томов за Uniconbg.
 
По негови думи не е замърсен целият квартал, а само няколко точки около, които има новопостроени сгради.
 
"Новодомците нанасяйки се изхвърлят кашони, строителни отпадъци, други опаковки и така правят сметище около контейнерите", обясни Томов. 
 
 
Коментари

Петър

2 Nov, 2022 19:52

Интересно нагли новодомци цапат явно трябва да не изхвърлят тези нашественици, оставка за тези обяснения в които виновни са живущите а не обслужващата фирма която се мъчи да мине метър

Отговори

Венко

2 Nov, 2022 1:51

Две неща. Първо, според моите наблюдения не само новодомците изхвърлят боклуци около контейнерите. Второ, последната седмица два пъти едва успявах да си поместя торбичката вътре, тъй като беше препълнен. И накрая, не е етично да се настройват едни жители на квартала срещу други, какво значение има дали са новодомци или не? Всички изхвърлят боклуци.

Отговори

Новодомец

31 Oct, 2022 19:41

Не само новодомци с кашони, на въпросните точки има скъсани наклони на оранжерии или нещо друго от дворовете на едно фамилните къщи. Същите си изрязват храстовидни клони и стари мебели. Докога единствения контейнер за битови отпадъци на ул. РЕЗОВСКА ще служи за почистване на дворовете от прилежащите улици. В дворовете трябва да си имат прилежащи кофи и да си рециклират клоните. Така беше в едно малко градче около Манчестър, където ходихме на гости. В определените дни за събиране този, който не си изнесе кофата пред оградата не му го изчистват.

Отговори