Мирчев се запъна, като магаре на мост: Няма да правим правителство с ГЕРБ! БСП се извъртяха, като балерини!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Мирчев се запъна, като магаре на мост: Няма да правим правителство с ГЕРБ! БСП се извъртяха, като балерини!

Протегнатата за примирие десница от страна на Бойко Борисов и ГЕРБ увисна във въздуха.

На вчерашната си среща с гражданството в Широка Лъка Борисов заяви, че единственият начин да има правителство е контактни групи преди Радеве да връчи мандатите. 

"Трябва да сме се разбрали предварително обаче, че с втория или третия ще имаме правителство", каза Борисов. 

Отговорът за Борисов дойде, като студен дъжд рано днес от студиото на "Сутрешния блок" на Нова ТВ. Ивайло Мирчев попари надеждите на лидерът на ГЕРБ, като се запъна, като "катър на мост".

"Никой не иска да си пратнира с ГЕРБ за първи мандат", обяви Мирчев. 

Той изрази надежда от Продължаваме промяната да постъпят разумно и адекватно с втория мандат, за да получи страната правителство от което се нуждае, без ГЕРБ в него. 

"Ако от ПП ни поканят за диалог сме насреща, защото не сме камикадзета да скачаме от избори в избори", типично в свой цветущ стил се изказа Мирчев. 

Мирчев подчерта, че не желаят на този етап да водят диалог с ГЕРБ, защото са обещали на хората да държат на принципите си относно смяна на статуквото. Той не подмина факта, че именно ГЕРБ олицитворяват това статукво, а що се отнася за сваляне на червените линии и започване на някакви евентуални преговори с партията на Борисов, Мирчев обяви:

"Преди каквато и да  е била стъпка за диалог с ГЕРБ, трябва да видим, че в тази партия са се извършили реформи. Такива видими -няма"!

Мирчев отрече да има скрити разговори за съставяне на правителство. Отрече и да има разногласия сред лидерите на Демократична България свързани с участието на ГЕРБ в управление. 

"Няма парламентарна група с която да работим по-добре от тази на Продължаваме промяната", каза Мирчев. С което даде да се разбере, че Демократична България желае да работи основно с Кирил Петков и Асен Василев. 

Мирчев е категоричен, че от Демократична България желаят да има кабинет, но не на всяка цена. 

"Възможни са много варианти, включително правителство на малцинството", каза той.

Ивайло Мирчев не пропусна да подкастри и БСП за които каза, че вече имат доста различни и дълбоки различия.

"По-рано бяха свързани с Украйна и хартиената бюлетина, но сега са и за еврото. Бяхме озадачени от позицията им за еврото и евро зоната. До преди три месеца те бяха радетели от 1 януари да влезем в евро зоната, а днес се завъртяха, като балерини", обясни Мирчев.

Коментари