"Червените балерини" не искат да приемат "развода" си с ПП и ДБ-страхуват се от избори
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

"Червените балерини" не искат да приемат "развода" си с ПП и ДБ-страхуват се от избори

След грозните скандали около хартиената бюлетина и тоталния "развод" на БСП с бившите си коалиционни партньори, "червените" отново се въртят, като балерини. 

След като Кирил Петков и Христо Иванов обявиха, че приключват с БСП заради това, че подкрепиха безрезервно хартиения вот, от партията на "дядо Благой" започнаха да шикалкавят. 

"Не социалистите, а от партия ГЕРБ бързат с промените в изборния кодекс', гласи новата версия на депутата от БСП Иван Иванов. 

Новата версия гласи, че БСП са вносители  на законопроекта за връщане на хартиената бюлетина и смесеното гласуване, но не БСП са настоявали и прокарали законопроекта толкова бързо през правна комисия.

Като обяснение Иванов даде това, че председателят на комисията е представител на ГЕРБ - Радомир Чолаков.

Въпреки тази теза, Иванов отрече това да е първият законопроект изобщо на 48-то Народно събрание, изтъквайки гласуваното решение за оказване на военна помощ на Украйна преди това.

За БСП били много по-важни внесените от тях предложения за социалните помощи, подкрепата на бизнеса и борбата с инфлацията, както и Бюджет 2023, на които държат и смятат, че това е дневният ред на обществото, а не изборните правила.

Иван Иванов призна, че е стреснат от изказванията на довчерашните си коалицинни партньори.

БСП са много предпазливи в изказванията си и социалистите се надяват тонът с "Демократична България" и "Продължаваме промяната" да бъде смекчен.

"БСП не е партия, която къса лесноотношенията си с когото и да е било, както и не поставя ултиматуми", обясни депутатът.

Той се притеснява от поведението на ПП, които "говорят в една тоналност, която бута страната към нови предсрочни парламентарни избори".

Иванов също смята, че времето, дадено от президента за съставяне на правителство не се използва правилно.

"С първия мандат няма как да се състави правителство, а всички са вперили поглед в третия мандат за съставяне на кабинет", посочи депутатът от БСП. 

Иван Иванов не знае дали третият мандат за съставяне на правителство ще отиде при червените.

БСП ще имат кандидат за кмет на София за предстоящите местни избори догодина.

Коментар за ситуацията в БСП направи и депутатът от левицата Александър Симов в ефира на БНТ.

По думите му БСП никога не е била партия, в която има едно мнение.

Той подчерта, че вътрешнопартийните спорове през годините са били пренесени в медиите и това е допринесло за по-слабите изборни резултати.

Според Симов проблемите са много и са натрупани с годините.

Той бе категоричен, че споровете ще се решат на конгреса на БСП през февруари. Народният представител посочи, че една партия трябва да направи всичко възможно да реализира своите идеи, иначе се обезсмисля.

Коментари