Скандал! Даниел Митов: Ще осветлим народа за аферата на Кирил Петков "Джемкорп"-искаме всички да видят какво ни чака
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Скандал! Даниел Митов: Ще осветлим народа за аферата на Кирил Петков "Джемкорп"-искаме всички да видят какво ни чака

Скандалът с "Джемкорп" набира скорострелно височина.

След вчерашното ни интервю със Соня Колтуклиева, която е първата проследила нишките на "далаверата на века", днес и от ГЕРБ отвориха "Кутията на Пандора Джемкорп".

Броени часове делят обществеността от информацията, която ще получат официално от политическа сила, която е направила и свои разкрития по "аферата на Кирил Петков".

Това обяви официално преди броени минути, председателя на ГЕРБ - Даниел Митов.

"Искаме журналистите да присъстват и да слушат внимателно за какво става въпрос", обърна се Митов към медиите. 

Митов обяви, че проверявайки фактите от ГЕРБ, са разбрали, че документа, който са подписали ПП няма нищо общо с меморандум, както твърдеше Кирил Петков, а си е чист договор, както твърдеше Колтуклиева вчера в ЮниконБг.

"Днес ще ви разкажем, какво се открили при наши справки и проверки за това, което "експертите" на Промяната наричат меморандум и че нямало нищо страшно. Не е нито меморандум, нито не е страшно. Напротив, ще има много тежки последици за страната и всички граждани", обяви Митов. 

"Бомбата" за скандала "Джемкорп" беше хвърлена в студиото на Националната телевизия бТВ по време на интервю, което даваше Митов пред Мария Цънцарова. 

Изключително неприятно впечатление направи фактът, че при такава сензационна новина, Цънцарова всячески се мъчеше да отметне въпроса, като постоянно прекъсваше Митов и го питаше за хартиената бюлетина. 

В крайна сметка Митов говори и по темата за хартиената бюлетин, като заяви:

"Няма технология, която да не може да бъде пробита и манипулирана. Така, както ПП и ДБ твърдят, че с хартиената бюлетина се манипулирали изборите, така и ние твърдим, че с машните това е по-вероятно да се случи. Темата с флашките е съвсем легитимна и ненапразн германския съд е забравил въвеждането на машините в страната. Изборният вот трябва да е толкова прост, че да може човек да го проследи от началото, до края му. Да не забравяме, че германците са демократи с традиции. Същото се отнася и за холандците. Въведоха машините, а после се върнаха на хартиената бюлетина, защото имаше много проблеми с машините". 

Митов каза още, че Продължаваме промяната всячески съботирали съставяне на правителство и търсели начин да отидат на нови избори. Сега покрай хартиената бюлетина си намерили поредна тема по която да революционерстват. 

Даниел Митов се обърна към водещата с нескрита ирония:

"От Промяната искат да управляват, но когато управляват, го правят с "Джемкорп", затваряне на Мариците. Очевидно не знаят или пък много добре знаят, какво правят докато са на власт и управляват с користни цели".

 

Коментари