Скандално разкритие на ГЕРБ! Застрашена ли е националната сигурност? /видео/
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Скандално разкритие на ГЕРБ! Застрашена ли е националната сигурност? /видео/

Ще дадем време на комисия в Народното събрание (НС) да установи всички факти и доказателства не само по подписване, а и по прекратяване на договора с Джемкорп. Това заяви Десислава Трифонова по време на извънреден брифинг на ГЕРБ.

"Кирил Петков и Асен Василев се скриха от комисия, не само, че се скриха, но и излъгаха, че нямат документи. Недопустимо е, че министър си позволи да излъже по време на изслушване. Това става ясно от думите на Росен Христов", каза още тя.

В брифинга се включи и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе в залата, но първоначално не говори пред медиите.

Заради въпрос, дали ГЕРБ ще подкрепят правителство, издигнато от втория или третия мандат, Борисов каза:

"То ако ги оставя да отговорят на този въпрос, ще е катастрофа, ще има отрязани ръце. Аз дори не искам да се включвам в този разговор. Нека служебният министър отговори дали са автентични тези документи. Ако те са верни и ако това, което казва Даниел Митов, че 2 години, дори да се прекрати този акт, продължава да действа, аз не знам по силата на кой закон може да подпишеш такова нещо".

"И в "Продължаваме промяната (ПП), и в "Демократична България" (ДБ) има много стойностни и качествени хора, това клише го научих от тях. Но там има 1-2 , които не стават. То и в ГЕРБ има. Петков отиде при Цветанка Ризова и тя с охота го прие, каза, че Джемкорп не съществува.

Все още има достатъчно голяма група в обществото, която им вярва и с всеки изминал ден ще научават повече неща за тях.

Говорят, че ние, ДПС, БСП искали да се върнат. Това е изконна неистина. Само преди няколко седмици с техните правила, с техните машини, ние с 5% ги победихме. Какво ще ни помогне хартията. Просто нашите избиратели искат да имат избор.

С който и да е мандат тласкат държавата само към хаос. Днес пак е обстрелвана ядрената централа в Запорожие и ние рискуваме да останем без парламент в тази обстановка. Той попита какъв е този панически страх, че може да им се вземе флашката. Готови сме да сме съвносители по проекта за Избирателен кодекс на ДБ и ПП, каза Борисов.

Той не бил съгласен обаче срокът да е един месец, защото това означавало, че държавата се тласка към нови избори. Казва - "Според Борисов няма никакви основания да се бърза с този закон". Трябва пред камерите да се реши въпросът с флашките и кода.

Убеден съм, че другите партии - ДПС, БСП, "Български възход" няма да имат против да се направи една временна комисия, която пред камерите да реши. Те показаха, че на Разпети петък могат да решават Изборен кодекс.

"И това, което направиха на Йордан Цонев. Това ескалиране, каквото стана пред дома на Йордан Цонев, ще доведе до гражданска война, това ли искат те, предупреди Борисов, като сравни демокрацията на Кирил и Асен с шпицкоманди", заяви Борисов.

"Никой вече няма да позволи да му се стои пред вратата както преди 2 години. С какво право ходят да му звънят на вратата.

Ще ли им е хубаво така да се заложат пред къщите им. Или една група малцинство да каже какво да става, защо правим избори тогава?", запита Борисов.

Коментари

Дарда

20 Nov, 2022 14:43

Да се приемат важното неща и да се прави нов вот.Много шлака има в тоя момент.

Отговори

Ели

20 Nov, 2022 14:41

Избори по скоро

Отговори