Заплашват и ругаят брат и сестра за хуманна дейност в Странджа /снимки/
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Заплашват и ругаят брат и сестра за хуманна дейност в Странджа /снимки/

С нас се свързаха жители на странджанското село Крушевец. Те ни споделиха тревожен сигнал, който ще ви опишем по-долу. Анита и Филип Статеви са брат и сестра, от скоро развиват хуманна дейност. Вместо да бъдат похвалени за достойните грижи спрямо животинките на четири крака, то те са ругани и заплашвани. В населеното място има проблем с безстопанствените кучета, точно поради тази причина младите хора полагат грижи и строят къщички за по-добър уют. Оплювани са от длъжностни лица, защото били ползвали обществена площ. Човекът, който си позволява да отправя закани и квалификации е противоречивият екс- държавен служител от Агенцията по храните д-р Пачев. Той си е позволил да повишава тон пред тяхната майка, която от известно време е вдовица. Вместо да се поощрява такива дейност и да се предлага решение, налице била заплаха за административни наказания, с доста ултимативен тон. Има много какво да се желае откъм подход и от кметицата на селото.

Коментари

Човек с Ч

25 Nov, 2022 12:03

Гледам агресивните коментарчета на хора от това село към тези млади хора които търсят начин да помогнат с каквото могат чрез приобщаването на тези бездомни животни,Така именно помагат и на тези които хулят за по голямо тяхно спокойствие! Много жалко че Вие хора които хулите не го разбирате защото просто не можете да излезете и погледнете как могат да се получат нещата отвън вашия нос! Закостенели и ограничени хора от праисторията! Жалко,много жалко!

Отговори

25 Nov, 2022 15:43

Жалко е да не се поставиш от страната на другия,това е жалко.Разбираме желанието им за подкрепа към бездомните животни,в това няма лошо.Въпроса тук е друг,много добре разбираме как се случват нещата навън,само не знам вие за кое "навън" говорите.Повярвайте ми има страшно много дечица като нашите,които нямат наистина нищо.Да не говорим,че са гладни и премръзват навън,защото "навън" е много по-добре както го описвате вие.Нека завъртим монетата и от другата страна,проблеми има далеч по-сериозни,само да не са ни до главите.Помислете над това,не целя да се заяждам,смятам,че сме достатъчно разумни да не гледаме само от своята страна.

Чарли

25 Nov, 2022 0:04

Много мснгал и прост народ в туй дело бе.Хайде сега ги узяште кучовците.

Отговори

Anita Stateva

24 Nov, 2022 18:54

Mahnahme kushtichkata, da ste jivi i zdravi.

Отговори

Възмутена ...

24 Nov, 2022 18:49

Вие сте много интересни хора ,а преди да имаше къщичка в селото ,не беше ли същото положението?Мисля ,че малко започнахте да се превземате всички ,то бива бива но вашето минава всякакви граници.. Семейство Статеви трябва да са ви виновни ,напротив за да няма подобни инциденти като нахапани хора или пострадали животинки, осигуриха всичко необходимо като каишки,синджири и къщичка ,за да не се стигне до това излишно напрежение,но понеже живущите в селото или техните деца са много уплашени ,не могат да се движат свободно ,нито да минат покрай въпросните "ЗВЕРОВЕ" на няколко пъти всичко закупено от братя и сестрата изчезва "случайност".. На самата къщичка имаше синджири,прибраха си ги и то на няколко пъти нуждаещите се ,това как да е ,но как изчезват няколко каишки ,които са направени по начин по който се свалят само единствено с ключе или клещи ,след като са толкова лоши и зли въпросните кученца които се пускат да хапят хора .... Къщичката ако не беше толкова масивна и нея нямаше да я има ..

Отговори

24 Nov, 2022 19:14

Че и синджири, да купим да мастиите, децата ни няма какво да ядат, ние ще мислим за мастиите! Боже Господи, какъв прост народ има! Толкова болни и бедни дечица имаме в България, а тя мисли кучетата да живеят добре. Ужас!

Майка

24 Nov, 2022 16:58

Тези кучета, преди два дена се спуснаха на детето ми и, ако го бяха нахапали, знаете ли какво добро щях да ви направя.

Отговори

25 Nov, 2022 19:20

само мангали останахте в тва село и да се опитвате да пишете на кирилица то се вижда тия кучета не се спуснали нито един път на простите ви израстъци САМОУБИЙТЕ СЕ проста държава

Родител

24 Nov, 2022 16:52

Като толкова искате кучетата си ги гледайте у вас,всички сме хора и обичаме животните,но децата си обичам много повече.Желанието и добротата са едно,човешкия живот е безценен.Тази къща няма работа в селото.

Отговори

Пострадал

24 Nov, 2022 16:45

Няма, къде да ги приберат тези кучета, точно на средата на центъра. Хем хапят, хем и в магазините влизат. Отидете да се прегледате.

Отговори

Жител на селото.

24 Nov, 2022 16:45

Хуманността е хубаво нещо,но ако едно от нашите деца бъде нападнато от кучетата,никой няма да ги пита колко добрини са направили.На първо място е безопасността,в случая това съоръжение не е редно да бъде поставяно на обществено място,където се събират много хора!Нека не се създават предпоставки за инциденти,благодарение на необмислени действия!

Отговори

От жител на селото

24 Nov, 2022 16:40

Децата ги е страх да излязат за да си купят нещо от магазина, те се спускат да хапят. Ако ухапят някое дете кой ще носи отговорност?

Отговори

От селото

24 Nov, 2022 16:28

Тези кучета си ги вземете в къщи. Те са агресивни и се спускат на хората, децата ги е страх да излязат на центъра на селото. После кой ще носи отговорност! Сигурно семейство Статеви!

Отговори