Полицаи- ловци на трафиканти и мигранти: Ще ни разкъсат! С орязани правомощия сме!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Полицаи- ловци на трафиканти и мигранти: Ще ни разкъсат! С орязани правомощия сме!

Пред БТВ проговориха  полицаите, които всеки ден са на терен и преследват трафикантите на бежанци. Те са с опит над 10 години в системата на МВР. От съображения за сигурност не показваме тяхната самоличност.

„Всеки ден има гонки с автомобили, които превозват бежанци. Станали са много нагли, никакви разпореждания не се спазват, пред нищо не се спират и са готови на всичко, за да си осъществят целта. А ние плащаме с животите си“, разказаха полицаите.

„Караме по тях. Винаги се стига до инцидент и се молим да няма жертви. Те правят всичко на всяка цена. Най-фрапиращият случай, за който знам, е през 8 областни дирекции. Спират ги чак в София. На Малко Търново е имало сигнал за неподчинение. Всички колеги в столицата бяхме длъжни да ги спрем. Може да ги следваме от Бургас до Видин, но на границата вече спираме. Помислете какво ще се случи, ако сложим шипове на кола, а тя катастрофира и мигрантите пострадат. Може да се стигне до отнет човешки живот заради това, а аз да се изправя пред съда“, казаха още органите на реда.

"В момента началниците, които са на ръководни позиции, нямат смелостта да поемат отговорност. Те са там, за да вземат просто заплати и не ги интересува дали хората, които ще изпратят на терен, са подходящи за работата", заявиха полицаите ловци на трафиканти.

"Не мен са ми дали една униформа, кубинките са ми скъсани. Оборудването, което имам от МВР, е един пистолет, едни белезници и лютив спрей. Нещата по колана ми са лично закупени. Бронежилетките ни са с изтекъл срок на годност и не се знае дали ще спрат дори пистолет "Макаров". Няма шанс да спрат нож. На границата сме по сам човек, а когато нямаме радиовръзка и телефоните ни не работят, трябва да се крием от тези бежанци, защото те ще ни разкъсат. Има случаи на паднали колеги, на убити и много ранени служебни кучета на границата, но това всичко се прикрива. Ние много добре знаем как да действаме, но инструкциите са такива, че какво и да направим, ще бъдем виновни. Според мен много скоро в МВР ще назрее бунт", смятат полицаите.

Според тях са необходими законодателни промени, а повечето от колегите им са опасни сами за себе си, защото не могат да боравят с оръжие. Една от пряко засегнатите области е Бургаската.

Коментари