Тихомир Янакиев взе отношение за уличните кучета в Крушевец(снимки)
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Тихомир Янакиев взе отношение за уличните кучета в Крушевец(снимки)

По- рано Ви писахме за хуманна проява от брат и сестра в с. Крушевец. Създават благоприятна или по- скоро по- справедлива среда за уличните кучета. Анита и Филип Статеви ги хранят според възможностите си и им осигуряват подслон за своя сметка. Същата тази гоялма къщичка е трън в очите на някои от местните и те подават сигнали постоянно към общинската власт. Без да се замислят, че ако някой не полага грижи за животните, то те могат да освирепеят и да станат наистина опасни. Семейство Статеви е подложено на тормоз за действията си. Обърнахме се към общинският кмет:

"Разбрах за проблема. Да тръгнем от това, че общински приют към този момент нямаме. По отношение на кастрация и медицински грижи, работим с НПО Бездомни лапички. Нека се обърнат към тях. Не можем да забраним храненето на безстопанствени животни, но предвид сигналите, подтикът ми е тази къщичка да не бъде пред или около кметството. Изглежда живущите в района, не желаят. Отделно иде реч за обществена, а не частна територия. Нека бъде изместена в близост до семейството и къщата, която обитават. Ако някой си е превишил правомощията в споровете на място, да си носи последствията. Винаги съм бил ЗА конструктивният диалог, с конкретни действия после" каза Тихомир Янакиев.

Ние пък в редакцията се чудим друго. В едни изминали години при един друг общински кмет, Созопол бе сочен за ударник при усвояването на европейски ресурс. Дали реално изграденото по места и отчетено на хартия се препокрива- отделно на ръка. Но да не се заделят средства за общински приют или да се потърси партньорство с частен субект, е меко казано странно. Място за такъв, колкото си щеш- както покрай морето, така и дълбините на Странджа.

 

Юниконбг

Коментари

Сложната мисъл

25 Nov, 2022 13:12

Не ви разбрах сложната редакционна мисъл. Ударникът по усвояване на средства - предишният кмет, е изградил приют ли? О да, той и по една поликлиника и една автогара изграждаше всеки мандат )))

Отговори