Мишо Кривия стои зад мега обира в татковината?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Мишо Кривия стои зад мега обира в татковината?

Един от най-печените крадци в страната Михаил Николов, по-известен като Мишо Кривия, отново е оперативно интересен за службите след рекордния обир на инкасо автомобила в София, извършен на 15 ноември, споделиха източници.

След като попадна на мушката на разследващите, легендарният люлински крадец потънал вдън земя.

"Едва ли е случайност, че крими легендата е потънал в неизвестност имено след крупния обир", коментират в ъндърграунд средите.

Според първоначалната информация задигнатата сума бе в размер на 1 млн. лева, но по-късно стана ясно, че обирът е на стойност близо 6 млн. лв.

Припомняме, че обирът бе извършен на паркинга на "Ринг мол“, намиращ се на Околовръстното шосе на София, близо до разклона за Бистрица.

Пътят на инкасо автомобила бил препречен от кола с украинска регистрация, от която излезли няколко въоръжени и маскирани мъже и повалили охранителите на земята.

 След като обирджиите започнали да товарят парите в колата, дошла и още една идентична кола с украинска регистрация, разкри зам.-градският прокурор на София Ивайло Илиев. Предстои да бъде извършен подробен анализ на видеозаписите. Междувременно в близост до Околовръстното шосе бяха открити два опожарени автомобила, с които се смята, че е извършен обирът.

 Според разследването парите в инкасо автомобила са били за зареждане на банкоматите на няколко банки, а нападателите по всяка вероятност са разполагали с вътрешна информация за маршрута на инкасо автомобила.

В инкасо автомобила както винаги имало двама души-гардове, единият от които изпълнявал и ролята на шофьор.

От прокуратурата разкриват, че един от украинските номера, с които се движили автомобилите на нападателите, е обявен за откраднат в чужбина.

Според актуалната работна версия на криминалистите е, че зад най-големия обир на инкасо автомобил стои бандата на Мишо Кривия.

Първоначално бяха заподозрени Иво Ториното и бандата му, но се оказа, че по време на обира, той е бил в Гърция.

Според мълвата през последните няколко години Мишо Кривия и бандата му, са обрали над 10 млн. лева от банки. Обирът на трезорите обаче се извършвал по иновативен метод, който не изисквал маски и оръжия. Те били извършвани чрез т.нар. "фалшив кредит“.

На наивници с чисто кредитно досие бивало  предложено да кандидатстват за кредит с гарантирано одобрение. Обикновено сумата била около 20 хил. лв. Тънкият момент е, че за въпросния кредит жертвите подават документи в десетина банки в рамките на един ден. По този начин въпросният човек бива одобрен от няколко банки за взимането на кредита.

Така наивникът взема реално 20 хил. лв. кредит, а останалите пари биват разпределени между бандата. По този начин са били задигнати около 10 млн. лв. от големи банки.

Въпреки, че работят по тази нова гореща версия, никой не се ангажира да изкаже официални твърдения, защото органите са далеч от фактологичните доказателства.

Засега всичко си остава  оперативни версии по които се работи.  

Коментари