Кой и защо разстреля единият от създателите на ВИС 2 Румен Маринов - Нарциса/Снимки/
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Кой и защо разстреля единият от създателите на ВИС 2 Румен Маринов - Нарциса/Снимки/

Кумът на Главния, шефа на ВИС Георги Илиев – Румен Маринов, по прякор Нарциса, е един от босовете, които едва доживяха 40-годишна възраст.

Поредицата от кървави разстрели още през 90-те години на 20-и век роди приказката:

"Момчетата със златни ланци живеят опасно и на бързи обороти до 40 години“.

Така се случи и с кума на Жоро Илиев, чиято екзекуция отекна силно, но остана неразкрита, както много други. Около убийството на Румен Маринов продължават да се носят слухове, но нищо не е доказано и така ще остане според запознати криминалисти.

Разстрелът

Рано сутринта на 27 ноември 2003 г. жена от столичния квартал "Лозенец" открива на улицата кървав труп. Пристигналите полицаи установяват, че това е Румен Маринов с прякор Нарциса - един от основателите на ВИС и кум на боса на ВАИ Холдинг Георги Илиев.

Нарциса е застрелян с 3 куршума. Маринов имал апартамент в ж. к. "Младост", но със семейството си живеел под наем на улица "Сребърна" в скъпарския кв. "Лозенец".

На 26 ноември 40-годишният мъж се прибира призори с колата си. Няма охрана. Паркира и тръгва към входа на блока, където в засада го дебнат убийците. Маринов ги вижда и хуква да бяга. Те го погват.

Версиите от ъндърграунда.

Най-разпространеният слух е, че Нарциса разпознава единия от килърите си и крещи: "Не го прави".

Куршумите обаче го застигат – два го улучват в гърба. Той пада на ул. "Христо Ценов" и с последни сили вади телефона си. Успява да набере Георги Илиев и да му прошепне името на убиеца, който вече се е надвесил над него и почти от упор изстрелва контролен изстрел в тила. Окървавеният труп остава до разсъмване между два паркирани автомобила.

Възможно ли е единият килър да е Мето Илиански? 

Говори се, че Маринов е прошепнал името на Методи Методиев - Мето Илиенски. Полицаи се съмняват соченият за финансист на ВИС лично да е грабнал оръжието, за да изпълнява екзекуция.

Илиенски изчезва два дни по-късно и не се знае дали е убит, или се е покрил зад граница. Говори се, че по това време отношенията между Мето и Жоро Илиев са обтегнати, но никой не може да докаже дали това наистина е било така. Илиенски не се явява на погребението на Нарциса и оттам тръгват слуховете.

Предположения за подготовката на екзекуцията.

Никога няма да стане ясно защо е бил поръчан и наказан кумът на Главния. Още при първоначалния оглед криминалистите намират на мястото на убийството заглушител и 4-5 гилзи от 9-милиметров пистолет. Това означава, че престъплението е подготвено внимателно. Два дни преди разстрела асансьорът в кооперацията му е блокиран, би могло да е случайно или че килърите са подготвили да го причакат във входа.

Официалните версии.

Една от версиите на разследващите е, че убийството е ответен удар във войната между мутрите. За по-малко от 2 месеца тогава са застреляни двама сикаджии.

На 5 ноември куршуми покосяват пред фитнеса на Ситняково Евгени Стефанов-Женята, който се смята за наследник на Поли Пантев. На 14 ноември пред блок в ж к "Надежда" е гръмнат най-близкият съратник на Женята - Николай Зарев-Данкина. Убийството му поразително прилича на това на Нарциса - килърите го причакват до дома, той хуква да бяга и куршумите го застигат в гръб.

На 25 декември пък оловото застига и бодигарда на Женята - Николай Петров-Колята. Екзекуцията е извършена в дома му в ж. к. "Младост" пред очите на малкото му дете. Скоро войната между СИК и ВИС ще стигне и до най-големите босове.

Кой е Нарцисът? 

На 27 ноември 2003 г. е ликвидиран не просто кумът на Жоро Илиев, а един от основателите на групировката, редом до Васил Илиев. Нарциса също е бивш борец, познат на полицията след сигнали за спекула, хазарт и финансови измами, но нито едно разследване срещу него не дава резултат.

Говори се, че след вливането си в редиците на силовите застрахователи Маринов започнал да трупа пачки с кражби на бяла техника от влаковите композиции по жп гарите на София. Постепенно се сприятелил с Георги Илиев и кумството го изстреляло до върховете на ВИС. Не бил глупав. Подценил обаче, че е недолюбван в мутренската групировка именно заради кариерата си в нея.

И както в много други подобни случаи историята на Нарциса завършва с неговите наследници – съпруга и дъщеря, които харчат в чужбина парите, оставени от него.

Коментари