Инженер Жабов изведе ключови проекти за реализиране /Видео/
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Инженер Жабов изведе ключови проекти за реализиране /Видео/

Кметът на Община Средец Иван Жабов заяви пред нашата камера, че изпраща една изключително динамична и доста трудна календарнa година, в качеството си на градоначалник, гражданин и общественик.

Той обяви, че е проявен присъщият средецки дух за оцеляване в трудни ситуации, въпреки предизвикателствата на времето. В този ред пожела час по-скоро да има редовен кабинет, а ако има предсрочен вот, то той да е по-напред във времето, за да може да се планират конкретни, приоритетни цели на общината.

Това се отнася не само до него, но и до другите му колеги в региона.

По-долу във видеото ще видите, как той извежда на преден план омова, което го е мотивирало за работата му в обществена полза и разбира се разкри в аванс, предстоящия ремонт, който предстои на възлова пътна отсечка между село Русокастро и село Суходол.

Това е един район с голям потенциал за еко и селски туризъм, но с ужасяваща пътна инфраструктура. Проекта е защитен пред държавата, а средствата вече са подсигурени.

Жабов засегна и темата с емигрантите, която му действа доста потискащо. Засегна и темата за местните данъци и такси, както и очаквания скоро отговор, относно предоставянето на терена с развалините от някогашните казарми край Средец, по пътя за село Белила. Които освен всичко друго, са изпъстрени с нечистотии и отпадъци.

Собствеността на бившите казарми към момента продължава да е смесена между МО и Министерството на земеделието. Концепцията на общината е в полза на местната икономика, а именно за осъществяване на план за логистичен парк.

Това би било едно естествено продължение на взаимодействието между общината и военното министерство, което преди време предостави бившето вече ДНА за нуждите на общината, която пък по трансграничен проект  стана културен център, който тази вечер даде терен за изява на творческа среща, която описахме в по-ранен материал.

Повече подробности чуйте от самия Жабов сега:

Коментари

Bony

15 Dec, 2022 15:59

Gospodin kmete obarnete vnimanie za ylica todor kablehkov mnogo e zle

Отговори

Монка

14 Dec, 2022 22:05

Ихааааа

Отговори