На кого да вярва народа, като всички са един дол дренки?!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

На кого да вярва народа, като всички са един дол дренки?!

Кабинета Габрвовски не мина, провали се вдън земята. Всички с изключение на ДПС заподозряха елементарно скроено задкулисие, като в "тъмното" зад номинираните се прокрадна силуета на "главния кукловод"  -Борисов.

Професор Габровски стана жертва на задкулисни игри, както писахме и прогнозирахме по-рано от ЮниконБг. Употребиха нахалост един дълбоко уважаван лекар специалист.

Втори рунд започва с излизанто на политическата арена на ПП и ДБ, които си вървят засега в тандем.

Искали да правят кабинет на малцинството?! По интересни са номинациите им, които меко казано са скандални. Поне според наши информатори в НС, които пожелаха абсолютна анонимност.

Очаква се разгарянето на голяма битка за премиерското кресло. Това успяхме да разузнаем, чрез своите източници в парламента.

Христо Иванов вече е лансирал секретарката си Надежда Йорданова, като е обяснил на Киро и Асен в кулоарите, че иначе няма да "даде гласове"/подкрепа/ за кабинет.

За Йорданова знаем, че е наричана "Жената зад щанда", както и една от ней-слабите юристи в българското правораздаване. Това не го твърдим ние от ЮниконБг, а компетентни източници от юридическите среди в Съдебната палата.

Не случайно Гешев я направи за посмешище по време на дебатите за закриване на Спецсъдилищата.

По непотвърдени и непроверени данни, в миналото е имала "заигравки' с Христо Иванов. Но това е недоказано и само се шушука из тъмните ъгли на Парламента.

Кандидатът на ПП щял да е изненада за всички в България. Споделяйки му името се съмняваме, че нахалството и дебелоочието на Петков е стигнало до такова дъно.

Нашите информатори уведомяват, че Петков лансира Лена Бориславова.

Това щяло да бъде опит за реабилитация на съмнително близката до Петков Лена, която изхвърча от политиката без време след натиск от страна на Асен Василев.

Дори информаторите ни се съмняват, че това е нещо, което въобще ще мине някога, и заради яростния отпор  на Асен Василев, и опасността Киро окончателно да излезе дебил в очите на електората на ПП и колегите си. Но това било по-скоро жест на Петков към Бориславова, която още "не можел да прежали".

Другата кандидтура не била точно номинация на партията, а самопредложение.

Естествено, то е дошло от страна на хипер активния депутат-ренегат Радостин Василев, който е по известен сред обществеността с прякора Руди Гела.

Руди побързал да се самопредложи за министър -председател макар, че много добре знаел, какво ще последва от тази безумно кандидатура. Руди бил толкова заслепен от собственото си его, че не осъзнавал, какви щети би нанесъл за цялата ПП, ако Петков го послуша.

Радостин Василев отлично осъзнавал, че правителство с втория мандат няма да мине , но искал да впише в автобиографията си, че е бил номиниран за министър-председател.

На него даже нне му и минавало през ума, какви негативи и присмех ще донесе това на промянаджиите.

Мълвата сред редовите депутати гласяла, че  Руди Гела и Петков са почти на един акъл и добре че Асен Василев мислил по-трезво сред тях, та иначе нещата щели тотално да излязат от контрол.

Доста потресени имало сред редиците на ПП от неадекватните предложения, които Кирил Петков спорадично правил, но не смеели да изразят недоволството си по обясними причини.

За Радостин Василев се говори усилено, че освен самовлюбен е и голям интригант. Наши източници ни информираха, че бил толкова самозабравил се и самонандеян, та си позволявал да говори, че Киро и Асен били изстория, а той бил най-подходящ и харизматичен за поста министър-председател. 

Склонни сме да повярваме, като припомним, че скоро Василев бе замесил дори президента Радев и лидера на ДПС в интрига затова, че уж му попречили да го изберат за председател на спортната комисия в НС.

Малко по-късно в интервю за една от националните телевизии се самопредложи за министър на МВР. Тогава отново стана за смях, като дори заподозряха в желанието му лични пристрастия, да го върне на бившата си жена, която е полицейски авторитет и го натири заради свой колега.

При такъв развой на събитията в родната политика, как и на кого да се довери народа? На кой и по какъв начин д даде шанс и доверие след като всички видно са един дол дренки и маскари.

НС от върховна властова институциясе превърна в евтин цирк, който вече дори не забавлява, а дразни със своята банално натрапчива неефективност, бездарност и не на последно място простотия и посредстеност.

ЮниконБг

 

 

 

Коментари