Севим Али: Логично е третият мандат да бъде даден на ДПС
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Севим Али: Логично е третият мандат да бъде даден на ДПС

От сегашните партии, ДПС е единствената партия която е реализирала успешно третият мандат през годините. Това стана в близкото минало в ключов момент за страната, малко преди влизането ни в ЕС. С личната ангажираност и на Президентската институция за съставянето на кабинета "Станишев". Това конкретизира бургаският депутат от третата по сила формация Севим Али.

Даването на третия мандат за съставяне на правителство е лична воля на президента, на коя точно партийна формация да повери прословутата папка. Али изведе своята теза защо естественият избор е добре да падне върху ДПС в настоящия момент. Досущ както през 2005 г. за Тройната коалиция.

"През последните години изборите се печелят от Месии и Герои-Спасители, които убеждават как ще махнат "лошите“ и с това ще се решат проблемите на хората, като преди това са създали образа на лошия в лицето на политическия си опонент. Решението е просто – трябва да сме откровени с хората и да спрем с лъжите. Време е за отговорност! Една пошла българска дума стана основно послание на всеки месия, който печели избори и идвайки на власт иска да заличи и историята да започне от него. Ако политиците не намерим общия език и не направим онази стратегия, която е необходима, всяка политическа сила да поеме отговорност, за да излезем от тази криза - състоянието на държавата няма да е добре", посочи Али.

"Хубава бе нагласата при връчването на мандатите да се заложи на програмно правителство да управлява, за да се сложат здрави основи и развитие на икономиката. Във време на всевъзможи кризи и апатия към същинските политици, смятам е редно е да се даде шанс на ерудирани и сериозни хора с познание в своята област. Можем да бъдем полезни и ще преговаряме реално с всички онези, които мислят доброто на страната. Тя заслужава по- справедливо настояще и бъдеще. Да, готови сме и за нови избори, но преди всичко ще сме доволни ако доверието падне върху нас за третия мандат. Наясно съм с нагласите и исканията на кметовете по места. И затова е време за разум. Назад във времето, това посочиха обосновано и други мои колеги от партията", заключи Али.

 

Юниконбг

Коментари