Не парламентаризмът е виновен, а човешкият материал в политиката на България не става  и е за смяна!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Не парламентаризмът е виновен, а човешкият материал в политиката на България не става и е за смяна!

Станислав Балабанов от ИТН рече и отсече - "Парламентарната република се изчерпа, време е за президентска". 

Ст. Балабанов, ИТН: Съдът е мястото, където да се реши ...

Заучена фраза, но кой ти забелязва, че Балабанов плагиатства преиначавайки изцяло клишето " Дипломатическите преговори не успяха, хващайте се за оръжието", изречени в навечерието на Руско-турската война от 18777- 1878 година. 

Според Балабанов, това, че парламента не вършел вече работа се доказало през последното 48 -мо НС, в което ИТН не участва и гледа през крив макарон. 

Станислав Балабанов се аргументира с всеизвестния факт за който водещ виновник е лидерът на партията му Слави Трифонов, че сме в Конституционна криза. Но не каза, колко кабинета и коалиции провалиха от ИТН. И колко изпълниха обещанието си за старите си ангажименти по неприветлив се реферндум

Сега Слави и ИТН искат нов референдум в превръщането ни в президентска република. 

"Ако стаенм президентска република, най-после НС ще заработи законово и самостоятелно. През последните години премиерите използваха парламента за свои цели, за изтривалка. Ако станем президентска република ще може властите да са самостоятелни. В момента в парламента решения вземат хора на които народът не знае имената дори", философства Балабанов. 

Според него едно Велико народно събрание ще има повече тежест и представителност, смятат от ИТН. Затова се надявали на следващите избори хората наистина да излязат и гласуват. 

Станислав Балабанов смята, че демокрацията се лекува с Референдуми. И по думите му и тези на съпартийците му 33 години живеем в парламентарна република, която не произведе нищо. 

Е, как да не произведе Балабанов. Ако не беше недъгавата ни псевдо демокрация, нямаше да ви има нито Слави, нито тебе, нито старите нито новите шарлатани, които ограбват и съсипват парламентаризма толкова време. 

Дори да погребем парламентарната република Станиславчо, нов бардак със стари к..ви не се прави! След 33 години ще искаме отново Референдуми за връщане на монархията, а ако я караме, както вие я карате досега, след още 33 години ще се наложи да ни управлява "съвет на старейшините".

Не ни е виновна системата Балабанов, а хората, хората. Лош материал има в политиката на страната ни, не ставате и за "чеп за зеле"! 

Янчо Николов ЮниконБг 

Коментари