Свободата не е да правиш. каквото си искаш, но не е и да те карат да правиш, каквото не искаш!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0

Свободата не е да правиш. каквото си искаш, но не е и да те карат да правиш, каквото не искаш!

Тези дни писахме и изчетохме  най-малко хиляда поста, свързани с яденето на насекоми и установих, че повечето хора просто не могат да си ползват главите по предназначение.
 
Много малко са тези, които осъзнават истинския проблем с тези европейски регламенти, а той е, че нещо ни се налага отново насилствено по политическа линия.
 
Естествено, това става без  нашето съгласие. А това, ако не е по един или друг начин фашистки почин, здраве му кажи!
 
Точно същият, на който бяхме свидетели с тестването и ваксинирането.
 
Досега,  кой ви е спирал да ядете буболечки? Някой да е идвал у вас, за да провери дали си готвите мухите на яхния или ги биете с вестник?
 
Не е.
 
И можехте спокойно да си ядете всичко, което пожелаете – мухи, хлебарки, червеите, даже и съдържимото на тоалетната, ако ви се нрави. Защото нищо чудно да дойде време да го ядете и без да ви се нрави, само защото някой в Брюксел решил, че е полезно за Вас.
 
Никой нищо не ви е забранявал.
 
А защо не сте го правили? Ами защото не сте искали.
 
Да, но сега положението става "Няма не искам, няма недей"! 
 
Ще се опитам да Ви обясня защо, а вие, ако искате разбирайте, ако искате се назландисвайте от сега към новите наредби. 
 
Няма налично описание на снимката.
 
Едни щели да четат етикетите, другите пък нямало да пазаруват от магазини.
 
Да, това е вариант, но не е решение на проблема,  като цяло, нито спасение.
 
Защото почти никой не си задава въпроса:
"А с какво ще хранят децата в детските градини и училищата?"
 
Защото децата са бъдещето на България. И кел файда, че ние, дъртите, ще се опазим, ако позволим бъдещето ни да попадне в ръцете на "някакви ненормалници" с "иноваторски, атрактивни идеи" зародили се по незнайно какви причини в болните им мозъци.
 
Колко хора познавате, които могат да си позволят да гледат децата си вкъщи и да не ги пращат в ясли, градини и училища? А колко родители готвят на децата си и им дават храна за училище?
 
Колко майки могат да замесят хляб или да разточат баница?
 
Тези, които лично аз познавам, се броят на пръстите на едната ми ръка.
 
Баби на село вече почти няма. Измряха! Малкото мигрираха в града. Но, като се замисля  и в града няма - ако има, те са там, за да работят, а не за да гледат внуци.
 
И каква е равносметката?
 
Точно след едно поколение 90% от децата ще са жертва на едно брутално политическо извращение, което не е ясно до какво ще доведе.
 
Най-смешни, абсолютно жалки, несериозни и абсурдни   са  доводите от сорта :
 
"В Азия от край време ядат буболечки и нищо им няма"! 
 
Че то и ние, в България, от хилядолетия пием ракия и нищо ни няма!
 
Но знаете ли какво ще се случи, ако приемат регламент в Азия да се слага ракия в храни и напитки?
 
Сума ти народ ще се изпоразболее, ако не и по-лошо, защото тази раса няма ензим, разграждащ алкохола. Те просто са устроени различно от нас, европейците.
И който прави сравнения без да взема това предвид, е или наивник, или престъпник.
 
Няма налично описание на снимката.
 
Най-страшното в цялата тази история е, че тя отваря пътя към още по-големи извращения на тези, които са узурпирали властта. Утре те могат да решат, че ще ни хранят с човешко и да дадат на децата ви супа от него, а вдругиден, че трябва да станем слънцеяди и вместо да ги хранят с каквото и да било, просто да ги изкарат на поляната, за да погледат слънцето. Или просто да ни изрежат червата като ненужни.
 
Примерите звучат несериозно, но не съвсем. До преди няколко години са ви звучали несериозно да се тъпчите с мокрици, щурци и червеи. Звучеше грозно и извратено, че може да дойде ден детето ви да иска да си сменя пола без ваше съгласие, но сега в някои държави това вече е факт, въпрос на време е и нашите управници да застъпят "тезата, че е нормално". Може да се дадат още десетки примери, но мисълта е друга. 
 
Тези  гаври с живота ни, ние я позволихме и ние трябва да я спрем. И да си върнем свободата. А свобода не е да си правиш каквото искаш, но също е и  да не ти се налага да правиш това, което не искаш.
 
Янчо Николов ЮниконБг
Коментари