Кой създаде и кой  провали проекта "Продължаваме промяната"?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0

Кой създаде и кой провали проекта "Продължаваме промяната"?

Има проекти за хубаво и лошо. Зависи от гледната точка на проектанта, дали се разминава с гледната точка на тези за който е предназначен проекта. 

"Продължаваме промяната" е един от многобройните проекти на Радев, който макар, че беше опропастен си свърши добре предназначението. 

Реално проектите зависят и от действащите лица в тях. Какви действащи лица видяхме в проекта "Продължаваме промяната"? 

Кирил Петков, един набеден умнокрасив, зализан и по клоунски усмихнат "парашутист", който се пръкна незнайно как от Канада директно в българският парламент. 

Краткотрайната му звезда изгря и залезе бързо и безславно. Петков остана печално известен, като първия премиер отсвирен, чрез  вот на недоверие от управлението на държавата в новата ни съвременна политическа история. 

Импулсивен, непригоден за управление, дрънкало на небивалици при международни срещи и публични изяви, нелепи хрумвания при прекриване на катастрофални грешки и позорни скандали, неспособен да бъде държавник и харизматичен лидер.

Петков е истинско олицетворение на мегаломанията, която беше неизменна част и от характера на предшественика му Борисов, както и на липсата на самооценка за това, какво може и какво не може. 

Оказа се, че въпреки прословутите харвардски тапии с които се биеше в гърдите, е повече незнаещ и неможещ отколкото можещ и успешен. 

Петков и Борисов са като "астрални" близнаци. И единият и другият мислеха, че са центъра на Вселената, при това по-добрия център. 

За проекта "Продължаваме промяната" се чуват отзивите, че Асен Васлиев бил по-умният, мозъкът и по-комбинативният.

Спор няма, доказаха го множеството скандали и далавери в които главно спрягано име е Василев. Даже бившият му бизнес партньор Лунд го потвърди: "Той е измамник! Измамник, но много умен и хитър", заяви датчанинът в интервю за бТВ.

Асен успял да изпързаля него и останалите си партньори, и приятели продавайки софтуера на общата им фирма на китайското правителство. 

Естествено, Василев отрича обвиненията, ама те всички и всичко отричат. За една година се нагледахме на толкова панаири, че ще ни държи влага поне още 33 години напред. 

Истинска шарлатания, за която Радев призна, но така и не се извини на народа. Важното е, че проекта му си свърши работата за която беше предназначе,  Направи на мармалад парламентаризма, погуби и малкото доверие в партиите и предизвика бясно противопоставяне - тотален разкол, липса даже на надежда за обединяване в името на каквото и да  било.

Ако в проекта имаше включени чиатви хора, а не шарлатани нещата можеха да завият и в друга посока. Но вълкът козината си мени, но нрава не. Радев много добре знаеше с кои си има вземане даваме и как добре ще му свършат мръсната работа. Е, провалиха проекта, но целта на "главния инженер", е изпълнена. 

Оказа се, че харвардците нито са толкова умни, нито толкова красиви, нито толкова опасни, колкото се изкарваха в началото. Истински марионетки, дилетанти и алчни аутсайдери, които  станаха маши и играчки в ръцете на един истински "политически хищник". 

"Продължаваме промяната" си изпълни предназначението, а "умниците", които си мислеха, че са важните се оказаха пълни глупаци, които строшиха една надежда на повярвалите наивници.

Така строшиха надеждата, без да разберат, че са го направили. Толкова им е капацитетът на момчетата и момичета. И за тази работа не стават! 

Днес, една година по-късно всички им се подиграват и ги наричат случайници.

Не са случайници и не са избирани на случаен принцип. Напротив! Този, който ги натресе на главите ни много добре си е направил сметка, какво прави. Резултатът е налице! 

Асен, Киро, Лена на Киро и Миро, Руди Гела и още мнозина "треторазрядници" ли са новите лица на политиката? Толкова нескопосия и аматьори на едно място не ви ли се струва странен избор?!

От тук нататък от този калпав проект нищо добре няма да излезе! Поредните на държавна хранилка. 

Радев, хубаво успя да объркаш електората, че да се чуди, кое е вече по-доброто  - парламентарна република или президентска. То и това ви беше целта, нали така господин Президент?!

Е, сега сте една крачка по-близо до заветната си мечта. 

Янчо Николов ЮниконБг

 

 

 

Коментари