Елена Гунчева -Гривова: Ще оставим ли децата ни да наследят Апокалиптичен свят в който царува безумието на свръх богатите?!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Елена Гунчева -Гривова: Ще оставим ли децата ни да наследят Апокалиптичен свят в който царува безумието на свръх богатите?!

Днес се срещаме с възмутената бивша депутатка от Възраждане и настоящ адвокат Елена Гунчева -Гривова. Причина за срещата ни е една тема по която и двамата искахме да разговаряме много сериозно, а именно, какъв свят бихме оставили на нашите деца.

Въпросът е много сериозен и изключително тревожен, като се вземат предвид събитията от последните две години - нео - либералните закони свързани с промяна на половете, задължителните ваксинации, ниското ниво на образование, насилието и агресията сред подрастващите и сега, като капак, новата наредба на ЕС с която се въвежда консумирането на пълзящи и мекотели твари.

Можем да изброяваме с часове и други причини, но предпочитаме да потърсим основните отговори - Защо се случва всичко това? С каква цел и кои имат интерес от едно деградирало общество на бъдещето, при това нездраво.

Госпожо Гунчева-Гривова, какво Ви тревожи най-много през последните години?

Светът се променя по-бързо, отколкото ни се иска. Катастрофата приближава по-внезапно, отколкото сме предполагали. Експериментите с човечеството стигат такива гнусни и скотски измерения, че започва да се губи човешкото в цивилизацията. Всичко е отвъд хуманизма и морала, поне такъв, какъвто искаме да бъде и какъвто го познаваме.

Какъв свят ще наследят според Вас нашите деца?

Светът, който оставяме на децата ни няма да бъде нашият свят. Това ще бъде светът на свръх богатите, на безумните правила, на оковите и капаците на очите на окованата свобода и кастрацията на мисълта и автоцензурата. 

Доста зловеща картина описвате. На какви фундаментални заключения и предположения лежи Вашата теория?

Светът, който ще оставим на децата, ще е пълен с неща, които още не можем да осъзнаем. Оставям настрани това, че децата ни ще се хранят с червеи и скакалци, докато господарите на света ни накараха да избием животните и забраниха да се отглеждат такива, освен в съвсем малки количества. Скоро и това няма да го има. Скоро децата ни няма да знаят вкуса на нормалната храна. Болести, вируси, мутации. Мръсен въздух, мръсна вода, мръсно общество, мръсни хора.

Все още има разумно общество или не смятате така? Всяко стадо има мърша, но има и нормални индивиди. Не мислите ли, че малкото станали с разум ще могат да надделеят над безумните? 

Проблемът е и в обществото, като цяло. Самото  обществото не е благо. Егоизмът е въздигнат в култ. Нациите са нещо мръсно, а "толерастията" – щедро приветствана от тези, които нямат толерантност към никого, освен към себе си.

Искате да кажете, че хората се върнаха към първобитната си животинска същност? Вместо да еволюираме, ние деградираме - вълчи свят, така ли?

Че деградираме е ясно и видно, но не и вълчи свят. Животните еволюираха за разлика от нас-хората. Човек за човека не е вълк, защото вълците се поддържат в глутницата и никога не оставят най-глупавият да ги води. Човек за човека стана най-страшното оръжие. Враг. Опасност.

Какъв е най-лошият сценарий според Вас? Докъде ще стигне човек в упадъка си? 

Ще стигнем дотам, че светът, който ще оставим на децата си, ще е покрит с боклуци, пепел и кръв. Ще им втълпяват, че децата са вредни и замърсяват планетата. Няма да имаме внуци и правнуци. Ще се насърчават различните. Ще се смята за порок да имаш семейство и деца. Оставяш въглеродни отпечатъци, каквото и да означават.

Споменахте свръх богатите. Те ли са в основата на всичките злини по земята? 

А не са ли прекалено привилегировани?! Богатите господари на света  "не оставят негативни отпечатъци". "Те изпускат озон", "изхождат миро" и "издишват благовония". Никой няма да посмее да пита какво правят богатите. Защото тяхно е царството земно и хората са техни слуги.

Тук навлизаме малко в конспиративните теории.  

Не са никак конспиративни, а видима реалност. И ще става все по-видима. Човечеството се поставя под контрол. Контрол на ума, на тялото, на обществото. Разделиха хората, вече няма общества, а озлобени и стресирани примати, борещи се за личното си оцеляване. Страхът от мислене и казване на собствено мнение, освен това, което е общоприето, обзема като проказа всички, докато дори насаме в тоалетната никой не си позволява да изпитва дори съмнение в правилността на това, което се налага.

Светът, който ще оставим на децата, не е човешки. Светът, който допуснахме да се промени, вече не е нашият. Нашите деца вече не ни принадлежат според богатите, които вече са взели решения чия собственост да са децата. Те вече са взели решения и чия собственост сме ние, телата ни, умът ни, избора ни. Всичко на тоя свят може да се купи с пари. Освен човещината, достойнството, честта и любовта. Но напоследък са доста обезценени стоки.

Какво противодействие и как може да се противодейства? Тоест, какво според Вас трябва да предприемем за да предотвартаим този Апокалипсис, който описахте? Това звучи, като истински Армагедон, по-страшен отколкото е описан в Библията? 

Всъщност, светът е днес. А утре – светът утре зависи от нашите решения и съпротива днес.

В следващият ни разговор с Елена Гунчева -Гривова ще се опитаме да намерим решения за проблемите, които тя описа. Ще се опитаме да дадем предложения и идеи, а всеки чиатаел ще прецени, как да постъпва занапред и какви решения и действия да предприеме за в бъдеще. 

Очквайте продължение само в ЮниконБг 

Янчо Николов - ЮниконБг

 

 

Коментари