Соня Колтуклиева даде пример, как се прави истинска журналистика с българските "слуги на народа"! Ако медиите "пуснат сопата", народът ще я грабне!
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Соня Колтуклиева даде пример, как се прави истинска журналистика с българските "слуги на народа"! Ако медиите "пуснат сопата", народът ще я грабне!

Защо депутатите от "Продължаваме промяната" са в истерия, след като се наложи да влязат в пряк сблъсък с гост-водещата на ПИК Соня Колтуклиева. 

Бомба: Истината за брака на Соня Колтуклиева втрещи всички! (неочаквани разкрития) | Клюки, слухове, скандали и новини от българският и световен шоубизнес

Каква са я вършили журналистите досега в НС? Явно въпросите, които са задавали са били твърде удобни за депутатите, а на Колтуклиева трябва да напрягат мозък за да отговарят не по сценарий.

Така поне излиза от държанието им, което е меко казано неадекватно и скандално. Да тичаш, като улав за да избягаш и да не дадеш отговри, които дължиш на електората.   

Вчера, в опит да говори с Кирил Петков, журналистката нахлу в стаята на ПП в Народното събрание. Това създаде голям хаос и безпокойство у депутатите, които очевидно са прибегнали до жалби и оплаквания към администрацията на парламента.  

Какво е това безпокойство след като съвестта ти е чиста и няма какво да криеш от обществеността?  Това е най-логичният въпрос, който идва наум на човек. 

СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА СЕ ОКАЗА НЕУДОБНА ЗА ДЕПУТАТИТЕ. ЗАПЛАШВАТ ДА ОТНЕМАТ АКРЕДИТАЦИЯТА Й ЗА ПАРЛАМЕНТА | 5GMedia 

"Неудобната" Соня Колтуклиева с "неправилните въпроси"

Малко след вчерашния шоу спектакъл, който народните избранници сами си спретнаха, към Колтуклиева се приближила  служителка  от отдел "Връзки с обществеността" към Народното събрание.

Боряна Зайкова се обърнала към журналистката с думите, че подписвайки се под формата за акредитация, се е съгласила с правилата на Народното събрание. Те пък забранявали на медиите да влизат в парламентарния бюфет, в кафето и в стаите на парламентарните групи.

Та какъв е този недъгав регламент. Да спираш медиите да не влизат в бюфета, кафето и стаите на народните избранници. Щом са народни представители, те са длъжни по всяко време и на всяко място да отговарят за действията и решенията си. Иначе да не са ставали публични личности. 

Стаите в които се помещават партийните им групи, не са частна собственост, нито са "паник стаи" в които да се крият от представителите на медиите. Може би се притесняват, че журналистите ще ги подядът в парламентарния бюфет, където цените са още от Татово време и не са мръднали и стотинка нагоре, при положение, че народа изнемогава от ширещата се спекула по магазините и заведенията. 

И в кафето не можело да влизат журналисти, защото видите ли щели да обезпокоят отрудените представители на властта, които отдъхват "заслужено" разтягайки "пичи масали" на чашка първокласно кафе за 40 стотинки. 

Естествено, Колтуклиева не е журналист фигурант или подлога и типично в свой стил отговори на Зайкова, че когато трябва да зададе важните въпроси, от които се интересуват българските граждани, които са изградили със свои средства НС и са изпратили "слугите на народа" в него за да му служат, ще преследва депутатите навсякъде, пък било то и в стаите на парламентарните им групи.

Крайно време беше някой да покаже и подскаже на депутатите ни, кои са всъщност, защо са изпратени в парламента. Крайно време беше някой да покаже и на колегите ни, каква им е в същност задачата, като журналисти и как се върши тази работа. С галене и мили думи е ясно, че нещата не вървят, а на българския депутат, ако му подадеш пръст, ще ти отхапре ръката. Факт! 

Много правилна е народната приказка, че "кучето скача според тоягата". Колкото и грозно да звучи, това си е нашенската, балканска реалност. И за жалост, докато в НС не влязат отговорни и читави хора, тоягата не трябва да се изпуска от ръката на журналистите. Защото, ако остане до народа да грабне сопите - положението всъвсем ще излезе от контрол. Хубаво е господата от Продължаваме промяната и техните колеги, да се замислят върху тези варианти. 

Янчо Николов ЮниконБг

Коментари