Цинизъм по болшевишки! Докато руския народ и целият  свят страда от безумната война  на Путин - олигарските му живеят, като истински Крезове
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Цинизъм по болшевишки! Докато руския народ и целият свят страда от безумната война на Путин - олигарските му живеят, като истински Крезове

Докато обикновените руснаци ежедневно са подложени на бедност заради войната и наложените от Запада санкции, руски олигарси от свитата на Путин и техните семейства се радват на завиден лукс.

Ксения Шойгу, дъщеря на руския министър на отбраната Сергей Шойгу споделя снимки в Инстаграм от най-скъпите хотели в Дубай.  Ксения се радва на охолен спокоен живот докато руски войници умират в Украйна. Много руснаци дръзнаха да се взмутят, правейки колаж от нейна снимка на басейна и  до нея снимка на замръзнал руски войник.

Ксения Шойгу

Семейство Шойгу далеч не е единственото, което си навлича омразата на все повече слоеве от руското общество.  Денис Долченко, член на руския парламент от управляващата партия на Путин, се показа заедно с Ксения Шойгу в руския вариант на Facebook - vk.com. И двамата са с летни дрехи на фона на екзотичен пейзаж, докато в Русия е минус 15 градуса.  

Местният губернатор на областта Олег Кишчинников пише гневно в своя канал в Telegram:

"Докато нашите сънародници рискуват живота си под дулото на оръжието, някои смятат, че могат да продължат да пребивават в луксозни курорти в чужбина“.

Малко след това партията изключи Долченко. 

В същото време Тимур Иванов, заместник-министър на отбраната и директен заместник и представител на Сергей Шойгу в Кремъл, също е в центъра на мащабни обвинения от разследващите от антикорупционния фонд на лишения от свобода опозиционен лидер Алексей Навални.  

От фонда твърдят, че строителни компании, наети от Министерството на отбраната, са платили и сметките за ремонта на вила на Иванов в центъра на Москва и за строежа на вила с площ 2900 кв. м на брега на морето в западната руска област Твер. 

В момента Иванов ръководи възстановяването на украинския град Мариупол, който беше разрушен и превзет от руската армия. Иванов е в списъка със санкции на ЕС от октомври, но съпругата му успява да избегне всички наказателни мерки.

През юни тя се развежда официално с него и приема моминското си име Захарова. Въпреки това снимките на двамата заедно, които все още могат да се видят открито в профила на Захарова в Instagram, не свидетелстват за действителен край на връзката им.

До началото на войната двамата с Иванов пътуват до Сен Тропе всяко лято, включително с наети яхти и реставрирани ретро автомобили "Rolls-Royce". 

Докато Мариупол е разрушаван от руски бомби, Захарова пътува до Париж и Лондон. Синът ѝ Михаил отпътува за Лондон още на 17 септември, четири дни преди частичната мобилизация в страната, както установяват руските потребители на платформата Twitter.

Дъщерята Александра живее в Париж, където майка ѝ я посещава през март и според анализаторите от групата на Навални купува бижута и скъпоценности на "Place Vendôme" за стотици хиляди евро, както е правила и през предишните години. 

Коментари