Кремъл ли ни натресе голия  "цар - републиканец"  и НДСВ?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Кремъл ли ни натресе голия "цар - републиканец" и НДСВ?

Помните ли недоразумението Симеон Сакскобурга, който от цар стана премиер. 

Може да бъде изображение с 1 човек и изправен

Ако този тарикат си сложи  още пет тиквени медала, ще го докара като Ким Чен Ун. Те и двамата знаят точно толкова добре български, ама на единия му е простено, докато другия се води уж наследник на българския трон. 
 
Покрай предстоящите избори на които щели да се кадидатират и от НДСВ, е хубаво да си спомним за ангажираният от Кремъл палячо, който домъкнаха тук Ахмед Доган и Илия Павлов от руската групировка Мултигруп.
 
Преди това, още през 1995 г. лицето Бриго Аспарухов му прехвърли акции от застрахователно дружество "Витоша" и унищожи досието на водещия агент "Тилев" от ДС, заради което беше подведен под съдебна отговорност
Тогава за целта скроиха поредния руски проект - НДСВ.
 
Симеон Втори назначи пазвантина си, който беше и пазач на Живков,  за главен секретар на МВР, та да му осигури добър PR и да подсигури добър старт за наследник на схемата в лицето на следващата фалшива политическа структура, подчинена на Кремъл - ГЕРБ.
 
За министър на Държавната администрация беше назначен вицепрезидента на Мултигруп и агент на ДС Димитър Калчев.
Това министерство изцяло работеше за схемите на Мултигруп и за фирмите от структурите му.
 
Нека не забравяме и факта, че  финансовият му министър Милен Велчев, днес е директор на българския клон на банката на Путин - "Внешторгбанк", която беше акционер и в източената КТБ, а през нея стана собственик и на "Булгартабак холдинг", харизан на руснаците от първото правителство на Борисов за джобни пари.
 
През КТБ "Внешторгбанк" стана собственик и на Виваком.
 
Позорното даряване на БТК за жълти стотинки с цялата инфраструктура отценена за милиарди. Позор за който никой не иска да говори и пише. 
 
Естествено, Симеон Втори плю на монархическата си чест, ако въобще е имал такава някога и стана републиканец, като се превърна в единствения на  света престолонаследник, който става премиер в република. Можете ли да си представите, докъде може да стигне човешкото падение поради алчност. 
 
Както казва народната поговорка Пълен т@шак, дами и господа.
 
Една от първите работи на недоносения му кабинет от "набедени юпита", като днешните с чуждестранни тапии,  бе да хариже на руснаците БТК, която беше продадена за 200 милиона лева, а на следващата година, вече от новия собственик - руска офшорка, бе препродадена от перача на Путин Тор за 2 милиарда.
 
Адвокатската кантора, която извърши схемата през кипърска офшорка, днес обслужва "Лукойл".
Последва и дивната коалиция с БСП и ДПС, като Симеон се прегърна с убийците на чичо си и регентите си.
но явно си заслужаваше заради заменките на имотите по морето, от които държавата ни загуби милиарди левове.
 
Хубаво е тези неща да се помнят и знаят, когато се правят опити за възкресяване на политически трупове и изпълзяване на компрометирани лешове от историчесите анали. 
 
Явно някои тарикати разчитат на късата българска памет, която не помни историята и обрича нацията ни да се върти от десетилетия в един порочен кръг, 
Да, да, ама не! Журналистите всичко помним и ще го припомняме често и на забравилите и на правещите се на луди, че са забравили. 
 
Янчо Николов ЮмоконБг
 
Коментари

Viki

30 Jan, 2023 0:32

Ha dobar den

Отговори