Страшна трагедия! Семейство бедства на улицата, а не ги пускат с куче в приют - те не изоставят другарчето си
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Страшна трагедия! Семейство бедства на улицата, а не ги пускат с куче в приют - те не изоставят другарчето си

Семейство от Варна остана на улицата в големия студ с цялата си покъщнина и с кучето си.

Хората мръзнат навън, а опитът да се подслонят в приют е неуспешен, защото не може да ги приемат заедно с кучето. Съпрузите обаче не искат да се разделят с домашния любимец и бедстват заедно с него под една от терасите на жилищен блок в района на улица "Чаталджа" в морската столица, съобщиха местни жители в социалната мрежа.

Мъжът и жената са облечени с дебели якета, завили са се с юрган заедно с кучето и до тях е натрупана цялата им покъщнина. Изглеждат като току-що изгонени от дома им, се вижда от снимките на варненката Даниела Недева, която публикува фотосите на бедстващото семейство с апел за помощ.

"Мъж, жена и куче, завити през глава с юрган, под тераса на блок в района на Чаталджа. Зад главите им е наредена покъщнината на целия им живот. Тя не им е нужна, животът им не е нужен, а те самите са нужни само на кучето. Моля, всеки, който има възможност да сигнализира медии и институции... (заради кучето, не биват допускани до приют). Ако някой има желание да помогне със съвет или по друг начин - моля, пишете!", написа в профила си състрадателната жена.

Тя е подала и сигнал до Община Варна и до Район Приморски.

Друга варненка също се е притекла на помощ. "Вчера ходих при тях да оставя храна и вода... Жената едва говореше, беше премръзнала", свидетелства Елина Банчева. Тя веднага се е обадила и на тел. 112, но обяснява, че хората отказват да влязат в приют, защото не искат да се разделят с кучето си.

Потребители на социалната мрежа пък предлагат да занесат още храна и да подслонят хората заедно с кучето им временно в село край Разград. По-късно авторката на поста съобщи, че те ще бъдат настанени там, но се търси бус, който да ги превози от Варна с целия им багаж. 

Само няколко часа след публикацията в социалната мрежа хората бяха прибрани временно от техни приятели за няколко дни, докато се намери транспорт за разградското село. До момента не е ясно дали институциите са се задействали и каква точно е причината хората да се озоват посред зима на улицата.

По последи данни на ЮниконБг службите са им отнели кучето. Да им осигурят подслон не могат, но животното да им отнемат могат. Позор за всички български институции! Хората точно зради своя любимец не са отишли в приют, а предпочетоха да мръзнат с него под терасите на улицата. 

ЮниконБг

Коментари