Почивка в зимните курорти  само за  "един кош пари"?!
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Почивка в зимните курорти само за "един кош пари"?!

Дали почивката в Банско, Боровец или Пампорово се превърна в истински лукс за средностатистическия българин?

Ами много ясно -лукс си е, та дрънка. Липсата на стабилно държавно управление, икономическа криза и чудовищната инфлация са предпоставки за неконтролеруема спекула. 

Спекула си е и още как! Въпреки, че нашенските бизнесмени се научиха да се оплакват, че разходите им били високи, компенсациите им били ниски, фактите говорят точно братното. няма оправдание за надутите цени и безобразнит такси за паркинг по зимните и летните ни курорти. 

От ЮниконБг припомняме, че наскоро възмутени граждани изпратиха сигнал до медиите, че такса паркин в Боровец стигала до 12 лева за час, Ако това е нормално -здраве му кажете! 

Преценете сами, за какво става дума, след като разгледате тази снимка, която Здравко Василев, популярен с участието си в "Биг Брадър", качи във Фейсбук. В допълнение той написа: 

"Първи сняг! Закарах я на Боровец. Мисля, че обядва най-вкусната филийка хляб с майонеза", написа общественикът от Приморско. 

Участник от

На снимката се вижда, че основните ястия в заведението са около 30 лева. Дори обикновена баница струва над 10 лева. Филия хляб пък е 0,50 лева, а купичка сос е 3 лв. 

И това, ако питате собствениците на заведения и хотели ще кажата, че е напълно нормално и поносимо. Поносимо, но за кой?! Даже на по-бедните западни туристи, които основно посещават зимните ни дестинации се вижда прекалено. 

"Сития на гладния не вярва".

Под поста на Здравко Василев във Фейсбук заваляха и коментари.

"Веднъж се живее! Купи й сос";

"Те са със звезден прашец майонезите там, затова. Без прецедент никъде";

"Ама я вижте грамажа. Това е порция поне за двама или за цяло сомалийско село", иронизират коментиращите.

Колкото и ирония да се излива в социалните мрежи, това не помага да се вразумят нашенските търгаши. 

Както казва народната поговрка:

"Кучетата си лаят, керванът си върви' Пара да пада. То сега, ако не "спастрят"някой лев, докато водата е мътна и има причини бол за оправдание, кога?! 

На никой не му пука за никого.

"Така е, когато няма държава и органи, които да контролират собствениците, резултатът е безобразен. Всеки си прави, каквото на него му хареса", коментира Виолета Станева, която за три дни е похарчила около 3000 лева в популярен зимен курорт. 

"Цените са непосилни за средно статистическия българин, Да не говорим, ако искате да почивате семейно. Ще ви трябват един кош пари. Това безобразие е време да се прекрати и регулира по някакъв начин", добавя Виолета. 

Янчо Николов ЮниконБг 

Коментари