Коте Холи, което разплака държавата се нуждае от помощ! Вижте повече...
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Коте Холи, което разплака държавата се нуждае от помощ! Вижте повече...

Тази черно-бяла писанка се казва Холи. Тя е срамежлива, гальовна, мъркаща и изстрадала толкова болка, колкото повечето от нас дори не могат да си представят.  

През декември коте Холи e намерена в горите край Банкя ранена тежко. Част от лицевите кости и част от едното око липсват.

Подкрепи Холи

Раната не е прясна и никой не е сигурен как това мило и кротко коте се е озовало там или колко дни се е мъчило, без да получи помощ. Доведена е в клиниката за бездомни животни в Банкя за спешен преглед.

Котето е в шок, загубила е кръв и има сериозна опасност за живота ѝ. Заради формата на раната имаме съмнение, че е от огнестрелно оръжие. Холи веднага е прегледана от лекарите на ЧЕТИРИ ЛАПИ, раната е почистена и е започнато поставяне на лекарства.

След като първоначално е стабилизирана, започва първата й операция. Заради мястото на раната няма как да бъде реконструиран носът. Прави се кожна пластика, при която зеещата рана се покрива с кожа от съседните части на лицето.

Налага се да се отстрани травмираното око. Раната се почиства и третира с лекарства няколко седмици. С много обезболяващи Холи започва да се храни сама. За щастие раната не е засегнала небцето и тя спокойно може да преглъща.

Финото кръвоснабдяване на нослето, обаче, не е достатъчно, за да изхрани наранените тъкани. Раната се смалява, но след няколко седмици част от кожата отпада.  

Тогава лекарите решават да изчакат докато кожата около раната се успокои и преди дни Холи премина през втора операция. Предстои й дълго лечение и възстановяване с надеждата, че този път раната на носа ще се затвори и тя ще може най-после да се върне към нормален начин на живот.  

Недоверчива и изпълнена със страх след тежкото премеждие, сега Холи малко по малко привиква към специалистите от ЧЕТИРИ ЛАПИ, които се грижат за нея, започва да мърка и да се гали.  

Всички се надяваме, че когато оздравее, ще дойде моментът, в който Холи ще живее в безопасен дом, с хора, които ще я обичат и ще се грижат за нея. 

 Молим, всички , които искат да помогнат на котенце Холи да позвънят на този номер за повече информация.

Тел.: +359 2 953 17 84

Това е сметката по която мже да приведете някой левче за милата писанка. Бъдете благородни! 

BIC RZBBBGSF
IBAN (BGN): BG88RZBB91551060388714
IBAN (EUR): BG76RZBB91551460388703

Коментари