Бургас преварва всички и строи две детски болници! Скоро- "Мама и аз" и "Света Анастасия"
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Бургас преварва всички и строи две детски болници! Скоро- "Мама и аз" и "Света Анастасия"

Инвестицията за детска болница към МБАЛ "Сърце и мозък" конкретно, се отлага заради липса на квалифициарно мнозинство в гласовете ЗА. Навярно на следващата сесия ще има ново гласуване

На днешната сесия от ръководството на частната болница "Сърце и мозък" защитиха най- новият си проект за здравни грижи- детска болница "Мама и аз", в съседство до основния корпус в северната част на жк П.Р.Славейков. Финансирането е осигурено и публично бе декларирана готовност за партньорство с бъдешата общинска детска болница /част от европейска мрежа/ "Света Анастасия", за която вече тече процедура за избор на изпълнител. Адм. директор Живко Колев посочи, че досега са инвестирали близо 100 млн. лв. в морския град и новите намерения са истински- основно в направлението родилна помощ, неонатология и последващи педиатрични грижи. За широкообхватна дейност по диагностициране и лечение, няма да се изземват дейностите на "Света Анастасия". Гарантира се качествена селекция на медицински кадри и спомагане за развиване на здравен туризъм. От Камарата на архитектите и общ. съветници изведоха проблематика с транспортното обслужване и паркирането в този момент. А какво остава в бъдеще. От "Сърце и мозък" обявиха, че имат 4 варианта за допълнителни паркоместа и инвестиции в обслужващата инфраструктура. При гласуване повечето бяха ЗА, но поради квалифицирано мнозинство, докладната записка не бе приета. Преди това кметът Николов каза следното:

"На тези които се противят на този и други подобни проекти свързани с детското здраве при ясни правила, трябва много да мразиш децата, че да си против и да не го криеш. Ако не е в Бургас, тази инвестиция ще иде в друг областен град. Искаме ли го? Факт, има може би какво да се изглажда и заедно нека го направим. Използвам моментът да благодаря на всички инвеститори в здравната помощ през последните години. Припомням, че имаме Медицински факултет- генератот на кадри".

 

Юниконбг

Коментари

Заки

31 Jan, 2023 13:44

Кадри няма и оделно тече миграция в конкретни болници.

Отговори

Тани

31 Jan, 2023 13:12

Професорката много няма бе човек..

Отговори

Жика

31 Jan, 2023 11:15

Здравният мениджмънт и другите клиники къде са дали са за или против?

Отговори