"Сицилиански сценарий" е споходил Митко и Ралица от Индже войвода?
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

"Сицилиански сценарий" е споходил Митко и Ралица от Индже войвода?

В редакцията пристигна доста обезпокоителен сигнал, свързан с поръчителство покрай "менгемето", споходило родните фермери Ралица Кунева и Димитър Станчев от ПФ "Странджа"- с. Индже войвода. Същият този сигнал съдържа солидна доза конкретика, имена и позиции в не какви да е ведомства. При това от онези, които получават заплати и ДМС вкл. от обикновените данъкоплатци. Поради комплексни причини ще спестим засега пълните имена и длъжностите които заемат в местоработата им, и самата месторабота. Но при поискване, всичко ще бъде предоставено в натурален вид. Така както е пратено на пощенската кутия на любимия ни информационен сайт. Предисторията, развръзката и констациите много напомнят на сицилианските сценарий за правене на мръсотия чрез влияние и изземване на бизнеси- присъщи за началото на 20 век.

Предистория:

М. Д. (бивш зам. директор на Г.анична п.лиция) и П. П. са в отношения и той е пчелар участащ в сдружение, развиващо идентична дейност като при ПФ Странджа". Председател е популярен общественик и известен счетоводител в региона, с частен бизнес паралелно на "медния фронт". Сдружението е основано през 2017 или пет години след Пчеларска ферма Странджа на Ралица и Митко. П.П. е била преводач в международен отдел до около 2018-2019 г., а след пенсионирането си М.Д. я урежда на служба в Д..С.

Развръзка и констатации

След случая с ферма Странджа, въпреки многобройните ужилвания от уж празните кошери госпожа П.П. получава ДМС, върху заплатата си. Прословутата акция срещу фермата на Ралица и Митко е с един куршум два заека. Хем разчиства пътя на възлюбения М.Д. и Асоциацията му, хем получаваме ДМС и се издигаме в очите на началниците. Както се вика, които където трябва работят и парите на Европа се харчат правилно и целесъобразно. Въпреки че не са получени още, както е в случая при Кунева и Станчев. Интересен е и още един факт обаче, че дори и да бъдат остановени липси и нарушения, срока за отстраняване на нередностите е две години. Източници, които по обясними причини пожелаха анонимност признаха как са тормозени от Д..С, и обвинявани в скрити интереси с фермата от Индже войвода. Източниците ни са служители на Разплащателна агенция Ямбол. А. С. също е приближен към кръга М.Д. и П.П. и именно заради това явно не се обръща внимание, на най явното нарушение на кошерите му, а именно регистрационните му табели, които са монтирани с видии( за да се сменят явно по лесно), а не със специалният пироннит, който е част от комплекта включващ табелата и пироннитовете! Представянето на България в Германия, на Зелената седмица н Берлин остана без участието на Пчеларска ферма Странджа, поради констатирани нарушения. Които обаче остават незабелязани от службите за асоциацията на М.Д. и другарите от Д..С. Нарушения видни и явни и от сайта на Асоциацията и от друг вид нейни рекламни материали. Със сигурност има членове на въпросната асоциация, които нямат и идея за организираната кампания срещу Пчеларска ферма Странджа, но редно ли е държавни служби да мачкат конкуренцията по този начин. Нещо повече, кой гарантира на инако мислещите и работещи фермери, пчелари, земеделци и животновъди че утре няма и те да бъдат обект на атака от дружеския кръг около Д..С и М.Д. Лично един от най близките приятели на М.Д., П.К. който е и лидерл на Асоциацията с идентична дейност, продава в сайта й мед в разрез на всички наредби и закони. Но все пак закона се чете от другари и любовни кръгове, като М.Д. и П.П. Че резултат проверките няма да имат е явно, щетите ще са изцяло за Митко и Ралица и материални и чисто човешки. На Митко баща му вече 4 месеца се бори за живота си след прекаран тежък инсулт, причинен от всички тревоги покрай проверките водени от "острието" на Д..С- П.П. Над 600 кошера ще бъдат заличени, защото след проверката бяха унищожени, а за възстановяването им са нужни немалко пари, които нито Митко и Ралица имат, нито Европейската комисия осигурява. М.Д. е имал кошери в Писменово, казани и прочие.

Изводи

Положителното донякъде е, че Димитър и Ралица засега остават у нас, въпреки заканата им да емигрират в странство. "Пируетът" настъпи след видяното и усетеното в тяхна подкрепа наскоро пред ОДМВР- Бургас. Открито заявиха, че остават и ще се борят за справедливост. В името и на други потенциални жертви. А в последното предаване "Бразди" по БНТ с тяхно участие- директно или индиректно те посочват факти и обстоятелства, които отговорните институции е повече от задължително да си влязат в ролята.

 

 

Юниконбг

Коментари

Жалки сме

4 Feb, 2023 7:50

На едни хора ще им се работи в тая Странджа и тях няма да оставите намира. Когато свършите тяхната работа и направите всичко това коети те правят чак тогава да ги съдим

Отговори

Дрън дрън

3 Feb, 2023 5:29

Пълна простотия.тоз му бил завидял ,друг искал да го измести. Странджа не е малка и на никой не пречат пчелите. Само че ти Димитре пчели имаш само на хартия!!!!! 300 кошера от 2200. 1900 празни.сееш картофи на 20-30 декара подаваш документи за 700 декара.доматите същата,пипера,памука същата работа.ти не си фермер ти си просто един селянин мислещ се за фермер.всичко ти е лъжа.дори приказките че си бил в чужбина и си се върнал за живееш ва село

Отговори

1.

2 Feb, 2023 18:54

Не ви ли е срам да пишете с толкова много грешки? Журналисти били...

Отговори

Фили

2 Feb, 2023 17:08

Лошо

Отговори

Жика

2 Feb, 2023 16:35

Сицилиански незнам щото там има фатален край по скоро ганьовски на квадрат и попкрьовски..

Отговори