Причудлива простотия от великотърновски булевард
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Причудлива простотия от великотърновски булевард

Странен фиш е получила шофьорка във Велико Търново. Тя е глобена за „несъобразяване с маркировка по бул. „България“ в града, а таква там липсва.

За случая разказва нейният адвокат Дончо Бораджиев.

Гледай какво нещо, мама му стара,… начиии големи тарикати сме ний, щом разваляме нещо, дет‘ го няма!“ Т. Колев
Многократно съм защитавал полицатите, но това е един голям срам за пагона (изтрих около 10 епитета). Органите на МВР (в случая полицай, а не катаджия) трябва да са в услуга на гражданите! Да контролират, но и да мислят!!! Вярно е, че цялото ни законодателство бе насочено към създаването на нарушители, а не към контрол, но това е дълга тема.

На въпрос „Коя маркировка?“, отговора е - „Е, вие от колко време живеете в Търново, трябва да я знаете!“. Не, колега, не трябва! Това е изключително опасен начин на мислене от някой с власт да налага глоби! Обвинителният уклон е страшно нещо. Не всички, с които се срещате по служба са нарушители и престъпници!

Напомням на старшия полицай, с невероятните способности да вижда несъществуваща маркировка, че има и други задължения. Например, в същия Закон за движение по пътищата пише:

Чл. 165. * (1)* Определени от министъра на вътрешните работи служби:
…. 3. следят за състоянието на пътя и пътните принадлежности и издават писмени предупреждения, сигнални писма или разпореждания до собствениците или до администрацията, управляваща пътя, и до фирмата, поддържаща пътния участък, за отстраняване на установени неизправности по тях;
 
И на още няколко места е упоменато, че трябва да подават сигнали при неизправности по пътя. Та колега, колко сигнала си подал от както си „на власт“? Да, знам, не е твоя работа...", отбелязва Бораджиев.
 
 
Публикацията предизвика предимно смях сред потребителите в мрежата. Повечето местни жители недоумяват как може да има такава санкция предвид трагичното състояние на пътната настилка, камо ли маркировката върху нея.
 
"Булевард България и маркировка?! То път няма те за маркировка глобяват. Да не говорим , че половината от тези на служба не знаят законите нито как да ги прилагат. И като стане нещо почват да се звънят едни телефони едни чудеса да се чудим кое как да напишем.", отбелязва Стоян Колев.
 
Има и такива, според които клиентката на адвоката не е представила всички факти по случая. Авторът на поста обаче опровергава такава версия.
 
Снимка: Елица Бораджиева
Коментари

Иван

3 Feb, 2023 3:52

Мен ме глобиха същото в едно село, за неправилно (забранено) изпреварване. Вероятно и потърпевшата е с някое по-сериозно провинение, но сега се вдига врява за 20 лв фиш... Плати си глобата моме и не занимавай хората излишно. Ако имаш време и сили иди до общината и пусни жалба да сложат нова маркировка, да направиш нещо полезно за града.

Отговори

Haha

2 Feb, 2023 17:14

Сериозно ли цяла новина написахте за тая простотия… очевидно е направен толеранс и е глобен водача понеже не е спрял на стоп, ама за да не му пишат акт се пише по тоя член глоба, аман от пишман журналя

Отговори

Бони

2 Feb, 2023 17:08

Излага си града тъй

Отговори