Министерство на вътрешните работи или Министерство на вонящите работи? Отново съдят полицай за жестоко убийство
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Министерство на вътрешните работи или Министерство на вонящите работи? Отново съдят полицай за жестоко убийство

Какво се случива в нашата нещастна татковина и въобще нормална държава ли сме, се пита в "задачата". 

Въпросът е породен от огромния брой престъпления извършени от служители на закона, които уж трябва да ни пазят. Оказа се обаче, че полицаи масово са замесени в престъпления, престъпни схеми, организации и извършват деяния, които съперничат по наглост, безскрупулност и садизъм на най-големите и  закоравели престъпници. 

Пореден случай на полицейско престъпление влиза в Пловдивския съд.

Окръжната прокуратура на  Пловдив внесе обвинителен акт срещу 41-годишния полицай Ангел Георгиев за причиняване на смърт по непредпазливост на свой приятел по време на събор в пловдивското село Милево.

За какво става дума? 

Случаят е от 3 септември миналата година, когато служителят от МВР и други местни жители яли, пили и се веселили на селския стадион.

Късно вечерта на тръгване полицаят Ангел поканил неколцина свои набори да си допият в дома му.

По пътя мъжете се скарали и когато стигнали в двора пред къщата, трима започнали да бият Огнян. Нападнатият бил по професия касапин и носел нож. Извадил го и заплашил да ги изколи.

Вместо да подходи, като истински професионалист от системата на МВР, полицаят се проявил, като истински уличен гангстер...  

До този момент Ангел не участвал в схватката, но се разярил от заканите на касапина и се втурнал да го обезреди. Приложил му професионална хватка, научена в полицейската школа и успял да изтръгне ножа от ръцете му. После започнал да удря и рита Огнян, който паднал на земята и останал да лежи там.

Изхвърлил трупа на починалия, като животинска леш...

Гостите влезли в дома на Ангел да пият, дошъл още един негов приятел и му казал, че пребитият продължава да лежи в двора. Новодошлият и домакинът излезли, натоварили изпадналия в безсъзнание Огнян в микробус и го закарали край стадиона, където го оставили.

На сутринта, когато минувач го открил и позвънил на тел.112, мъжът вече бил мъртъв.

Предстои Пловдивският окръжен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Но с толкова голяма полицейска престъпност се пита, дали МВР не трябва да бъде прекръстено от Министерство на вътрешните работи в Министерство на "вонящите" работи. 

За срам на многото свестни служители и професионалисти в системата, се е нароила и немалко мърша и "гнили ябълки", които е крайно време да бъдат изринати от ведомството.

Янчо Николов ЮниконБг

Коментари