Намери ли Гешев подкрепа в САЩ за политически проект?

Намери ли Гешев подкрепа в САЩ за политически проект?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Намери ли Гешев подкрепа в САЩ за политически проект?

Идеята за нова партия, оглавена от Гешев възникнала още преди време, а официално бе изведена на преден план в Поморие. След наш въпрос към него на пресконференция. Според запознати, въпрос на време е да започнат да излизат доказателства за връзките му с политици и прокурорския "чадър" над тях. Тогава се родила идеята, ако все пак не успеят да го задържат на власт, да бъде вкаран в политически проект, подобен на този на Стефан Янев.

Обсъдени били и възможностите да се намерят няколко десетки милиони, нужни за "създаването" на партийни структри и привличане на "съратници". Важен елемент в идеята е подкрепата, която новият проект ще получи от магистрати, випускници на школата в Симеоново. През последните години те буквално били създали каста, членове на която заемат висши постове в магистратурата и по същество съучастват в упралението на държавата.

Иван Гешев е в САЩ за участие в Националната Молитвена закуска

Горенаписаното е мнение на негови критици, които включват и тезата как в САЩ името му е част от голямо разследване за корупционни практики в България. Друг, далеч по- реалисточен прочит гласи, че няма нищо случайно главният прокурор Иван Гешев да е на посещение в Съединените щати. За участие в 71-ата годишна Национална молитвена закуска, или на алтернативна такава на място. Очакванията са да бъде потърсена и евентуално намерена подкрепа за нов политически проект. С подкрепата на определени кръгове в САЩ. А американски инвеститори у нас да подпомогнат последващата реалиция на роден терен, с различни прояви и действия. Според запознати Гешев има солидна подкрепа от кметове, които виждат в него "наказателен вот" срещу близо двугодишно властване на президента- през служебни кабинети и кабинетът "Петков". Чашата на търпението се изчерпила след като не е бил приет държавен бюджет за 2023 г. от кабинетът "Донев". Липсата на такъв, действително изправя общините пред огромни изпитания в работата им. Нещо повече- предположенията са, че този ход е умишлен и цели саботаж спрямо сегашните кметове, много от които ще се явяват на местните избори наесен. Най- вероятно до есента проектът на Гешев и компания ще бъде готов. Тогава се очаква 2 в 1: местни избори + извънредни парламентарни.

 

Юниконбг

 

 

Коментари

Оги

3 Feb, 2023 13:55

Едва ли

Отговори