Батакчанин до ЮниконБг: Знам извършителите на убийството на животни в Цигов Чарк Дъното  - убеден съм, че са те?! /16+/
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1

Батакчанин до ЮниконБг: Знам извършителите на убийството на животни в Цигов Чарк Дъното - убеден съм, че са те?! /16+/

В редакцията на ЮниконБг получихме сигнал от наш източник, жител на Батак, както и хронология от чат с човек, който заявява със 100% сигурност, кои са били стрелците от Цигов Чарк Дъното, които днес гърмяха безразборно и убиваха кучета на шосето. 

Както писахме по-рано, семейство е засякло гамените, докато избивали животните. Мъжът и жената, които са от Пещера видяли извършителите, докато убиват едно от бездомничетата.

Те са се предвижвали с джип марка "jEEP", чиито номер започва със СА /останалата част не са успели да видят/. Обикновенно такива джипове с този тип регистрация е възможно да са лизингови. 

Виждайки свидетелите се мятат в колата и изчезват в посока Батак. 

Сигнал за престъплението е подаден в РУ Пещера от където ни заявиха по телефон, че не може да ни дадът повече информация.

Но явно медиите се ползват с повече доверие отколкото полицията. Малко по-късно получихме втори сигнал придружен с притеснителна хронология от чат. 

В нея батакчанин, чието име ще запазим в ананонимност поради страх от отмъщение съобщава, че познава извършителите и е сигурен, че са именно те. 

По разбираеми причини публикуваме инициалите на заподозрените П.Д.Д  и А.Н.Т. Управляваната кола е на бащата с инициали П.Б. Поне така се вижда от информацията подадена до нашият информатор. 

В нея се посочва, че джипът отговаря на описания, а собственикът му е свързан с горското, а другият отговарящ на инициалите А.Н.Т е военен. 

Втора хронология от чат допитване до местен човек сочи, че собственикът на возилото П.Б не е способен да извърши такова нещо, но за сина му не се и съмнявал. Твърдението е на друг батакчанин. 

Поддаохме сигнал в РУ-Пещера, а от там ни увериха, че били проверили малко по-късно джипа, но той не бил окалян и не си личало да е бил измиван, което предполагало, че не е той, но ще предадат информацията ни до следователя занимаващ се със случая. 

Местна дама твърди, че джипът е бил на шосето, не се е движел по черни пътища, а там е сухо. 

Що за полицейска логика?  От медията им подаваме сигнал, а те казват, че бил проверен и щом не е мокър или кален не са те?! Абсурд! Това не е сериозно полицейско разследване, ако проверката се е осъществила по този безобразен начин. 

Малко по-късно преглеждайки хронологията под публикацията ни в група "Всички, които обичаме Батак"  се натъкваме на интересен спор на лице с инициалите А. Д, чиято фамилия съвпада с тези на единия от заподозрените. 

Господинът твърди, че щом кучетата били подивели и в ловно стопанство можело да се избиват безразборно. Жена спореща с него му обясява, че това не е така, но той упорито държи на своите убеждения.

Съвпадение ли са фамилиите и имат ли нещо общо писанията, които буквално защитават извършителите на деянието ще оставим на полицията да направи логически връзки и изводи. 

Хронологията от сигнала се пазят в редакцията и ще се предоставят на МВР, при желание от тяхна страна.

ЮниконБг не обвинява никой преди да е завършило следствието, но всячески ще подпомогне разкриването на позорния акт, както и ще настоява да получат възмездие за извършеното от тях. 

Продължаваме да следим случая отблизо. 

За сигнали и нередности се свързвайте с нашата редакция денонощно! Анонимността е гарантирана! 

ЮниконБг 

 

Коментари