Фитнес тренерът Жени Николова пред ЮниконБг: "Защо хората не вярват на фитнес инструкторите"? /Снимки в текста/
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Фитнес тренерът Жени Николова пред ЮниконБг: "Защо хората не вярват на фитнес инструкторите"? /Снимки в текста/

Време е за спорт. Всеки човек трябва да заделя поне 40 минути от дневните си за спортуване, ако иска да е в кондиция и добро здраве. Факт! 

Няма налично описание.

Много хора, които никога не са влизали в зала са спорт - Фитнес, не знаят, какво да правят, как да тренират и поради тази причина се обръщат към фитнес инструктори. 

Други от своя страна пък има нямат доверие. Причините са комплексни, но каквото и да говорим, и пишем -фитнес инструкторът е този, който се грижи за това тренировката да бъде максимално рационална и фективна, а всяко едно упражнение да бъде изпълнено така, както трябва. 

Днес с нашият персонален фитнес инструкти Жени Николова ще се опитаме да разнищим въпроса - Защо ного хора нямат доверие на фитнес инструкторите и предпочитат да тренират така, както им хрумни, както са видели от някого или прочели някъде, коетъо си е чиста проба самодейност, която обаче е без полза и ефект. 

Няма налично описание.

Жени,защо много хора нямат доверие във фитнес инструкторите и предпочитат да вършат самодейност в залата, което от своя страна не води до никакъв ефект от извършваните упражнение и си е чиста проба губене на време и пари? 

Хората стават все по мнителни и недоверчиви към абсолютно всичко.Съмняват се във всеки, било то лекар, учител, психолог или фитнес инструктор.За това си има причини и обяснение. Когато сме лъгани в живота, сами се учим да се предпазваме, чрез мнителността си един от  друг.
 
Няма налично описание.
 
Ако времената бяха други,то хората щяха да са по добронамерени и отворени един към друг. Но всеки е опасен за ближния си щом става въпрос за пари. А и липсата на морал руши всяка професия. Можем да посъветваме хората, да се обръщат към инструктори, които работят това за собствено удоволствие и изпитват удовлетворение от получените резултати на спортуващите.
 
Но кои са тези инструктори? Как да ги разпознаем?
 
Ако нашия треньор още в началото се опитва да ни обяснява, какви препарати трябва да си купим от него за постигнем супер форми, това не е нашия благодетел със сигурност.
 
Всички трябва да са на ясно, че са използвани за да се изкарат лесни пари от тях, за сметка на тяхното здраве. Един уважаващ себе си инструктор никога няма да заговори за препарати. Ще говори за правилното хранене, за физическото натоварване. Ще говори на хората да се върнат към природата ,към всичко което имаме от нея. Ще им покаже потенциалната им сила. След това ще им даде много увереност, че изглеждат добре и в същото време ще ги убеждава да са постоянни за да им се отворят, колкото се може повече врати в живота.
 
Мозъчните клетки са много важни. Всички знаем какво се случва с хората ползвали дълго време стероиди.
 
Нека припомним, какво се случва с такива хора? 
 
Тотална щета на на духовно и всякакво ниво. Да си агресивен и да не можеш да разсъждаваш те отделя от всичко човешко. Журналистите трябва да пишат и разказват за опростачването на младите хора.
 
Вместо да се стремят, да успеят, колкото се може повече в живота, да се развиват и обогатяват, те слизат надолу в най- ниските сфери на човешкото падение. Обилно окосмени, с увеличено потоотделяне, неприятна остра миризма от препаратите, пъпките и белезите по кожата. Трябва да се разказва за това, да се знае. Да се за,ислят всички, дали това е красотата на един мъж?
За интелект какво да говорим ,щом е посегнал към стероидите, няма интелект със сигурност. Има само комплекси и с тях ще си остане. Има и един голям мързел, защото е предпочел лесното.
 
 Нека изброим комплексните причини за недоверието към фитнес инструктурите? Разбрахме за препаратите и комерсиалния момент. Други важни? 
 
Няколко са причините хората да не се доверяват на инструктори. Много от тях съзнават, че не могат да тренират, нищо, че ходят при треньор. Сами откриват че двигателната им активност и способност е слаба. Треньора ги върти на уредите.
 
Правят серий след серий и си остават ненаучени да тренират, и нераздвижени. Вдървените им крайници са научени само да бутат на машините. Едно аеробно движение не могат да изпълнят.
 
Чудят се как да го направят с грация, без да залитат. За това желаещите да спортуват се замислят, дали изобщо си заслужава да ги тренира човек, който ги кара само на машинно трениране. Дори за обща култура,че са били на фитнес не знаят, кое упражнение, кой мускул натоварва. За това се отказват от тренировките. Машинното трениране не развива функциите на тялото и мозъка така,  както ги правят свободните тренировки. Хората не са глупави, замислят се над това и разбират, колко е вдървено тялото им откъм движение.
 
Обрисува доста апокалиптична картина. 
 
Има и още. Дори сетивата им се ограничават. Здравият човек, който няма травми трябва да може да тренира всички мускулни групи с гири ,жпудовки, ластици,жлостове. Въобще не трябва да ограничава възможностите на тялото и мозъка си само с машинно трениране. Освен, ако има травми и концентричното изпълнение само на машини не е препоръчано от лекар.
 
Ти си изключително против машинното трениране, Добре, кои са предимствата на практикуваното от теб аеробно трениране? Това, което е с добре познатите ни класически уреди? 
 
Няма налично описание.
 
Мога да кажа за нашите тренировки, че включват много различни хватове. С гири и свободни движения, натоварваме всички мускулни групи. Дамите се учат на гъвкавост и стабилност. В последствие не се залита, при изпълнението на съчетанието при натоварването, включващо няколко мускулни групи. Получава се мисъл, а движение на тялото става с  грация. Особедно за жените е много важно. Защо трябва да изпълнява силови мъжки тренировки. Това може само да увреди сериозно здравето й. Ако тренира повече на машини, нищо няма да научи от фитнес.
 
Интервю на Янчо Николов ЮниконБг 
 
 
 
 
 
Коментари