Аматьори! Украинска атака с дронове над полуостров Крим разруши магазин и покрив на къща
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Аматьори! Украинска атака с дронове над полуостров Крим разруши магазин и покрив на къща

Украинското министерство на отбраната заяви, че взрив в град Джанкой, разположен в северната част на Кримския полуостров, е унищожил крилати ракети на руския Черноморски флот.

Властите в Крим обаче опровергаха информацията и заявиха, че е имало нападение с дронове от украинска страна, но не са били нанесени щети на железопътната линия и инфраструктурата в северната част на полуострова.

"Експлозия в град Джанкой в северната част на временно окупирания Крим унищожи руски крилати ракети "Калибър" при превозването им с железопътен транспорт", заяви в социалните мрежи Главното управление на разузнаването (ГУР) към украинското министерство на отбраната.

ГУР допълва, че ракетите, предназначени за изстрелване от наземни кораби на руския Черноморски флот, са имали оперативен обсег от повече от 2500 километра на сушата и 375 километра в морето.

"В околностите на Джанкой се е активирала системата за ПВО. По предварителни данни отломките са повредили къща и магазин. За съжаление един човек е ранен", заяви губернаторът на Крим Сергей Аксьонов.

"Железопътната линия и инфраструктурата не са повредени. Влаковете се движат по разписание", написа в "Телеграм“ неговият съветник Олег Крючков.

Целта на всички свалени в над Крим дронове са били граждански обекти, тъй като наблизо няма военни съоръжения. Същевременно всеки дрон е съдържал експлозиви и шрапнели, допълни Крючков.

Руският Телеграм канал "Операция Z: "Военкоры Русской Весны“ разпространи снимки и видеоклипове, на които се вижда взривеният магазин. Както виждаме, дронът е влетял в покрива на търговския обект, пише изданието.

Кметът на Джанкой Игорь Ивин уточни, че има разрушения и в съседната къща на улица "Южна“. От осколки е ранен 33-годишен мъж. Той е настанен в болница, но без опасност за живота.

Коментари