Ври и кипи в района на Сунгурларе и Камено /видео/
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ври и кипи в района на Сунгурларе и Камено /видео/

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на общините Сунгурларе и Камено. По информация от МВР тя е започнала от заранта и е насочена срещу търговията с вот, незаконното придобиване на дървесина и битова престъпност. На места входовете и изходите са блокирани от КПП-та, постове на полицията има на възлови места в селото.

Спецакция в циганската махала в Бургас, десетима са арестувани - 1
 
По неофициална информация, по време на операцията са арестувани четирима души. Ето коментарът на Марин Димитров-  началник на отдел Охранителна полиция в Бургас, който заварваме в кв. Победа- Бургас, заради превантивна акция на място:

С наближаването на изборите, епизодично "зреят" акции, вкл. срещу лихварите, които държат в менгеме своите длъжници и със сигурност склоняват към вот, за правилната формация. Всъщност мнозина си спомнят една друга страховита полицейска акция, която имаше гръмовен отзвук у нас в продължение на години и все още е с дебели букви в учебниците на силовото ведомство.

Арлин Антонов ръководи операцията срещу разбеснелите се цигани. 70 български

Тогавашният шеф на пазарджишката полиция Арлин Антонов управлява интервенцията против разбеснелите се цигани. 70 български малолетни девойки, вързани и насилвани за проститутки, откриват ченгетата при тараша в гетото!
Броженията против многолюдната фамилия на Цар Киро в Катуница са нищо спрямо това, което се случва преди 31 г. години в ромското гето в Пазарджик. Циганите от пазарджишката циганска махала и до ден сегашен треперят, когато се сетят за нощта на 29 юни 1992 година, а в съзнанието им изплуват ясните мемоари от разигралите се събития.
По това време демокрацията прохожда в ръководството, а призракът на комунизма още има трайно наличие измежду хората. Известните със своята ловкост роми обаче усещат вятъра на смяната и стартират да си разрешават редица произволи. лека-полека държанието на обособени представители от малцинството излиза от релси. Едни от първите, пропищели от своеволията, са жителите на Пазарджик. Само за месец в циганското гето са регистрирани 7 изнасилвания и 8 убийства.
Прясно назначения началник на полицията Арлин Антонов организира няколко диалога с тогавашния вътрешен министър Йордан Соколов и основния секретар Богомил Бонев. Двамата му дават картбланш за дейности и единственото, което се чака, е верен миг за започването им. Около 1 час след среднощ на 29 юни Арлин Антонов получава сигнал, че в гетото е отвлечено младо семейство – на към 22 – 23 години. Мъжът е пребит с стоманени тръби, а дамата е отвлечена в една от къщите. Шефът на РПУ-то незабавно отива в ръководството и стартира подготовка на интервенцията – повече не може да се търпи, тъй като чашата към този момент е преляла.
Само за минути по паника е вдигнат целия разполагаем състав на дирекцията. Мобилизирани са всички курсанти в сержантското учебно заведение. В 6 часа сутринта квартал „ Изток “ осъмва блокиран – не птичка, муха не може да прелитне. Започва нечовечен тараш – къща по къща, колиба по колиба. Ченгетата вадят и натрупат големи количества крадени движимости, опиати, оръжие… „ Заварихме в ромските къщи на махала „ Токайто “ над 70 български девойки сред 13 и 16 години, вързани за леглата, които са били „ обучавани “ за проститутки. Под „ обучавани “ разбирайте – по през целия ден им се изреждат от махалата и това се филмира. Заплашват ги, че ще убият родителите им, че имат хора в полицията и гъкнат ли, ще стане доста неприятно “, спомня си покъртен самият Арлин Антонов.
„ Хващам една циганка за яката и я запитвам какво прави това бяло момиче тук, тя не е твоя щерка! А тя: „ Мойто мъж дал 1000 марки, курва ша работи за нас…! “ Как да не съм гневен от безочливост и произволи?! Намерихме и отвлечената жена. 73 циганина се изредили над нея през нощта – тя абортирала, била бременна в третия месец, припадала, а ония изроди продължавали да се гаврят с нея… Издирихме ги за час и подредих да бъдат стремително задържани.Делата се проточиха повече от година. По-късно разбрах, че в пандиза са тикнати единствено 4-5 от тях и то за по 5-6 години, а дамата не можаха да спасят. От преживения смут и разкъсванията тя умря дни по-късно “, добавя „ мозъкът “ на МВР- интервенцията.
Броени часове след интервенцията Арлин Антонов получава позвъняване от Главния секретар на Министерство на вътрешните работи Богомил Бонев. „ Антонов, приветствам те! И тази вечер гледай безусловно новините! “. От вечерната емисия Антонов научава, че по предложение на държавното управление на Филип Димитров е назначен за началник на Националната работа за сигурност. Три години по-късно ченгето и някогашен полковник взема решение да влезе в политиката. Атакува кметския стол в Пазарджик, само че се класира втори.
След това на президентските избори през 2001 година е вице на Жорж Ганчев. Но след скандал с него, го напуща и основава своя партия – „ Български либерален блок “. Днес страховития за пазарджишките роми Арлин Антонов и се занимава с обичаното си занимание – нумизматика. Най-много обаче се радва на внучката си Арлина, кръстена на него.
„ Не съм расист и не ненавиждам ромите. Но не обичам и да потъпкват правата на жителите. Някой би трябвало да им каже, че не може тяхното благополучие да се крепи на цялостен набор от закононарушения. Европа любезничи с тях и засипва водачите им с пари. А ние тук си патим и в случай че си потърсим правата, ни афишират за расисти и нечовешки видове. Любопитно ми е по какъв начин ще реагира Сорос и другите като него, в случай че изнасилят техните деца? Ще бъде ли толкоз застъпена за ромите Хилари Клинтън, в случай че нейната щерка Челси бъде отвлечена в някоя ромска махала “, пали се Арлин Антонов. 

 

Юниконбг

Коментари