Украйна агонизира -русите подновиха настъпленията по всички направления
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Украйна агонизира -русите подновиха настъпленията по всички направления

Руските войски се опитват да повторят в Авдеевка същата тактика, както при Бахмут - заобикаляне, удар по фланговете и обкръжение. В района на населеното място се водят изклюичително интензивни битки, като най-тежките са в района на Невелское, Каменка, АКХЗ и Северни.

Северно от Авдеевка, военнослужещи от 132-ра отделна гвардейска мотострелкова бригада на въоръжените сили на РФ (бивша 3-та горловска бригада на НМ на ДНР) продължават позиционното си настъпление срещу опорните пунктове на въоръжените сили на Украйна в горския пояс на юг от Новобахмутовка. Украинските части, от своя страна, безразборно обстрелват вероятните райони на придвижване на ВС РФ, опитвайки се да задържат настъплението им, пише "Рибар“.

На юг руските войски, след пълно прочистване на Каменка, се бият на юг и югозапад от населеното място, разширявайки зоната на контрол в близост до местния язовир.

Западно от Красногоровка се водят позиционни битки. Както руските военнослужещи, така и украински формирования обстрелват позициите на противника с артилерия и авиация.

Съгласно информацията на Telegram канала, южно от Авдеевка ВСУ са прехвърлили допълнителни части от 53-та бригада в района на Северни поради очакваното настъпление на ВС на РФ. На предните опорни пунктове на украинците укритията се оборудват с маскировъчни мрежи за лични състав и военната техника.

В Първомайски настъплението на руските войски е подновено. Бойците от въоръжените сили на

©

Рус ката федерация напълно са прочистили кварталите в близост до Измаиловското езеро и се придвижват напред.

Едновременно с това в Telegram-канала на ЧВК "Вагнер“ се съобщава, че на Бахмутското направлени бойците на организацията вече контролират изцяло Собачевка и Будьоновка.

Така руснаците продължават натиска си върху украинския гарнизон от юг, заплашвайки да разделят частите на ВСУ на няколко отделни "котела".

Според информацията, в момента се водят ожесточени боеве в централните части на града, района на водния канал, в промишлената зона (която е различна от самото предприятие АЗОМ, вече под руски контрол), а също така в района на Северна ставка.

Коментари