Севим Али посочи защо ДПС ще има ключова роля в НС /интервю/
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Севим Али посочи защо ДПС ще има ключова роля в НС /интервю/

Севим Али съвсем определено е от открояващите водачи на партийни листи. В случая във 2 МИР- Бургас. Силно качество на дипломирания от Университетът Проф. д-р Асен Златаров-Бургас и Българското училище за политика Димитър Паница към НБУ е това, че е близо до радостите и проблемите на хората. Умее да води битки, а отчетността пред избирателите на ДПС е на високо ниво. Залага на отборния дух, а за тези избори, бургаската листа отново е съставена изцяло от местни кадри- реализирани в своите професии. Освен партийна, комплексните качества на айтозлията спомагат и за личностен вот.

ГОСПОДИН АЛИ, ЧЕСТИТ РАМАЗАН. С КАКВО ЛИСТАТА НА ДПС Е ПО- РАЗЛИЧНА ОТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ?

Благодаря, здраве и благополучие на всички. Основната разлика е, че нашата предизборна програма не само включваше дневния ред на хората и дава хоризонт за развитие, тя е реалистична. Чухме от първа ръка онова, което пряко засяга обикновените хора- високата инфлация, високи цени, неадекватните доходи, несигурните работни места. Предизборната програма имаше основна цел политически диалог за съставяне на редовен кабинет със следните приоритети, с ангажименти:

прогресивното обедняване, ефективно използване на ресурсите на ЕС, подпомагане на уязвимите групи, достъпно здравеопзване, качествено образование, предвидима среда за бизнеса, ефективно законодателство, съдебна реформа- гарантираща независимост и работливост в системата, развитие на регионите- вкл. малките и срените общини, стратегически антикризисни мерки, грижа към малките земеделци, животновъди, преработватели, малкият и среден бизнес- на пиедестал, време е дневният ред на хората, да стане такъв и на политиците.

Айтос5

ГОСПОДИН АЛИ, КАКВИ СА СИЛНИТЕ СТРАНИ НА БУРГАСКИЯ ТИМ НА ДПС?

Нашите силни страни са екипът и предизборната програмата на партията. Ние заставаме пред нашите избиратели с листа от кандидат депутати- млади, образовани хора, експерти в своята професионална област и политически подготвени. Местни хора, от региона. Това е  и гаранция, че в следващото Народно събрание ще отидат хора, на които им е гласувано доверие заради опита и качествата им, заради ангажиментите си към общността и възможностите да защитават интересите на местните хора. Това са достойни и политически отговорни хора. С които бяхме чисто човешки на висота в кампанията за подпомагане на нуждаещи се в Турция след земетресението. Заедно с всички съмишленици по места.

Радвам се, че предизборната програма стигна до повече хора и повече такива в Бургаска област я припознаха като решение на кризите и задълбочаващите се проблеми в обществено- политическия живот на страната.

Силен заряд на кампанията ни даде председателят на Политическа партия Движение за права и свободи г-н Карадайъ, който посети Бургаска област и се срещна с жители на общините Сунгурларе, Айтос, Руен, Поморие и Бургас. Това е силна подкрепа за нас, кандидат- депутатите и признание за работата, която сме свършили през годините. Нашите съмишленици и симпатизанти са категорични, че ДПС  трябва да стане решаващ фактор в 49-то Народно събрание и в управлението на страната.

Руен13

ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ СА СИ НАПРАВО КОСМИЧЕСКИ ЗА НАШИЯ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ. КАКВА Е „РЕЦЕПТАТА“?

Вижте, за да се успокоят нещата и да се носи пряка отговорност, на експертна основа, е нужен стабилен и можещ Кабинет. С реално работещо НС. АКо питате мен персонално- оптимист съм, че с тези избори народът ни дава последна възможност на нас политиците да превъзмогнем различията си, много от които изкуствено създадени, да превъзмогнем тънките партийни сметки, които нямат нищо общо с реалния живот на хората, и с разум и отговорно да подходим към решаването на кризите и проблемите на българските граждани. Вярвам, че силата на избирателите може да промени хода на историята и да принуди партиите да предпочетат диалога пред разделението.

ПОДЧЕРТАВАХТЕ, ЧЕ НЯМА ДА ОБЕЩАВАТЕ, А ЩЕ СЕ АНГАЖИРАТЕ. ИЗВЕДЕТЕ ТАКИВА ЗА БУРГАСКА ОБЛАСТ.

Ние, депутатите от ДПС ще настояваме оше в първите дни на 49-то Народно събрание, най- рисковите пътни отсечки в Бургаска област да получат финансиране- реално, а не на хартия и мъгляви обещания. Има такива и сме ги посочвали. Лошите пътища в Бургаска област пречат за развитието на икономиката, както по отношение на туризма, така и по отношение на бизнеса,  живота и здравето на хората.

Оставихме най- голямото богатство, което притежаваме- земята и традициите в земеделието да станат непривлекателни и нежелани за младите хора. В антикризисните мерки на ДПС има конкретни предложения за сектор "Земеделие", насочени към гарантиране на продоволствената сигурност. Те са свързани с финансово подпомагане на земеделските производители и преработватели, увеличаване на производителността на сектора и стимулиране на устойчивото производство и привличане на младите хора и предприемачи в сектора. Ние ще гарантираме, че тези мерки ще стигнат до повече земеделски производители в областта.

Другият ни приоритет за Бургаска област е свързан с подобряване на образованието и здравеопазването в малките общини и населени места. Затова ние, народните представители на ДПС в следващият парламент, ще поставим остро за решаване именно тези проблеми, свързани с достъпа до медицинско обслужване в малките населени места.

По отношение на образованието, като изключим областните градове с няколкото иновативни училища, как ще задоволим икономическите потребности от нови, модерни професии? Едно от нещата, които считаме за приоритет за нас е да бъдат разкрити "иновативни" паралелки във всяко средно или обединено училище. Така ще дадем шанс на повече български деца да се подготвят за реалната икономика и обществените очаквания.
Когато говорим за Бургаска област няма как да не говорим за туризъм. Бих искал да говорим за съвременен туризъм, който използва максимално потенциала на региона и създава целогодишно работни места. Затова една от задачите ни е да съдействаме за повишаване на туристическия потенциал на Бургаска област. Може да стане, ако наистина държавата, общините и бизнеса имат обща цел. Усещането е, че държавата е абдикирала, общините се чудят кое по- напред, а останалото е оставено на бизнеса. Нещо нередно има и ако не го кажем на глас, то няма да се оправи. Има частна инициатива в този отрасъл и благодарение на нея имаме, това, с което разполагаме.

Айтос9

КОЛКО ВАЖНИ СА МЛАДИТЕ ХОРА И ИМАТ ЛИ ТЕ ПОТЕНЦИАЛ ЗА ИСТИНСКИТЕ БИТКИ В ЖИВОТА?

Назад в годините бях председател на младежите в Областната структура. И знаете ли, младите хора- образовани и обществено активни са най- голямото ни богатство като нация. Когато държавата е ангажирана с проблемите и развитието на младите хора, е необходимо да й се напомни, че има отговорност към тях и че пренебрегва един огромен потенциал в татковината. Това е моята кауза и аз ще продължавам да работя в тази посока. Номер 13 за разум, отговорност и диалог.

 

Юниконбг

Коментари

Габи

1 Apr, 2023 12:51

Успех

Отговори