Ицо Хазарта: "Крадат, ама поне правят нещо" – срещу това изречение се борим
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ицо Хазарта: "Крадат, ама поне правят нещо" – срещу това изречение се борим

„Опитваме се да обясним на хората, че когато не гласуват - злото побеждава. На всеки му писва и му се иска в някакъв момент да се откаже, включително и на депутатите. Но когато се запиташ, кой ще спечели от твоя отказ - разбираш, че нямаш право да се отказваш, защото печелят ОНЕЗИ... Те се опитват да ни убеждават, че от нас нищо не зависи. Те вече дори не ни убеждават, че стават, защото ние знаем колко НЕ биват. Затова са избрали лесния начин да ни убеждават, че всички са тъпанари. Че от никой нищо не става. Изобщо не е така. Убеден съм, че в Бургас всеки много добре знае, че нещата зависят от нас, хората“. - това каза в Бургас, Христо Петров от "Продължаваме промяната – Демократична България“ по известен като Ицо Хазарта. Той пристигна в града, за да подкрепи отбора на обединението с №12 и водача на листата, Константин Бачийски.

„Хаоса в държавата ни го осигуриха тези, които свалиха единственото редовно правителство за последните четири парламента. Тези, които свалиха правителството на Промяната, не можаха да предложат алтернатива. Надявам се хората да са осъзнали, че от парламентарно представените партии с реален шанс за Народното събрание, „Продължаваме Промяната – Демократична България“ е коалицията, която прави всичко възможно общественият ресурс да бъде разпределен в полза на гражданите, а не да отива в джоба на двайсетина човека в държавата, както се случваше дълги години“, каза Бачийски.

За да се случи промяна в България на 2 април Бачийски за пети пореден път от 2017 година насам организира и мащабната доброволческа мисия по опазване на честността на вота в Турция, където българските изселници ще гласуват за избор на парламент.   

„Там има сериозни нарушения. Виждали сме как един и същи човек минава да гласува с няколко лични карти или в как в урната се пускат бюлетини, а гласоподаватели няма. Организираме тази мисия в секциите в Турция на всички парламентарни избори у нас от 2017 г. досега, за да ограничим изкривяването на вота. Успяхме да намалим злоупотребите. С доброволците- наблюдатели в секциите се оказа, че една партия не успя да вкара близо 6 депутата. Може да изглежда малко, но припомням, че само четирима човека не стигнаха за да не падне правителство, така че представете си как влияе тази манипулация с вота в Турция върху бъдещето на България“, каза още Константин Бачийски.

В подкрепа на Бачийски, Ицо Хазарта допълни, че е време за осъзнаване, че Промяната не е процес, който някой ще свърши вместо хората. А кауза, в която всеки има свой принос.

„Обикалям по градове, села, по улици и на всеки човек казвам, че тази дейност не се прави от някакви богоизбрани, а от хора като нас. Всеки един от нас нещо изоставя, за да помогне. Дали ще си изоставиш голяма част от заниманията, за да се занимаваш с политика, дали ще изоставиш 15 минути от неделята си, за да отидеш да гласуваш, това е все някаква жертва, която всеки трябва да направи“, сподели още кандидат-Депутатът Христо по време на разговорите си с бургазлии.

Той използва една реплика, за да обобщи опасността от компромиса: „Крадат, ама поне правят нещо.“ Често я чувал като отговор от свои познати, когато ги питал, защо след като са недоволни от управлението, пак са избрали да гласуват за статуквото. „Борбата ни е срещу това изречение“, категоричен е Ицо Хазарта.

Той, заедно с Константин Бачийски и екипът на "Продължаваме Промяната - Демократична България" изразиха ясно посланието на обединението с номер 12 – "Ако използваме правото си на глас и спрем да очакваме друг да реши, вместо нас, Има как !"

 

Юниконбг

 

Коментари