Четири областни града се държат с гражданите си, като с крепостни селяни по време на изборите
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Четири областни града се държат с гражданите си, като с крепостни селяни по време на изборите

Цялата Мара втасала, че и недомислени  забрани по време на поредните безсмислени избори.

Държава в която типове със съмнителни биографии и марионетки-дилитанти  кроят законите - се пръкват недъгави, недоносени,изчанчени и недообмислени наредби. Това никак не трябва да ни учудва вече. 

По-лошото е, че свикнахме с тези безобразия и на никой почти не му прави впечатление. Оправданието е едно - Все пак живеем в България, страната на абсурдите"! Точка. 

Некадърниците, които едно правителство не може да съставят, мислят само за собствените си задници и предници, и оставиха страната да затъне в блатото на хаоса, мизерията и нищетата, тръгнали забрани да въвеждат, като че ли не народ, а крепостни селяни имат насреща си.

Ето, поредното безумие - в четири областни града градската управа реши да се държи с гражданите точно,  като с крепостни селяци и въведе безумната забрана за продажба на алкохол в изборния ден.

Все едно този, който иска да се насвятка и да псува на воля властта ще бъде ограничен от тази идиотска забрана. 

Въпреки, че практиката, която е остатък от соца, през последните години почти изчезна от големите градове в България, тя ще продължи да се прилага в Пловдив, Шумен, Перник и Видин.

Забраната се отнася за търговските обекти и заведенията за обществено хранене. Алкохол няма да се пие и на обществените места в периода от 23 часа на 1 април до 22 часа на 2 април. Изключение са местата, където се провеждат предварително планирани семейни и обредни ритуали.

Забраната важи за периода от 23:00 часа на 1 април до 22 часа на 2 април 2023 г.

В София, Варна и Бургас тази соцпрактика от няколко години е прекратена.

В общините се разрешава продажбата, сервирането и употребата на алкохолни напитки в определените за това места.

Забранява се единствено консумацията на алкохол в изборните помещения и непосредствено прилежащите им територии в административно-териториалните граници в предизборния ден на 01.04.2023 г. и в изборния ден на 02.04.2023 г.

Янчо Николов ЮниконБг 

Коментари